Cum să Alegi Corect o Bandă de Alergat Pentru Acasă

80
0
Share:

https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/rezisten-a-echipament-de-fitness-for-a-putere-3757957/

Banda de alergat pentru acasă poate fi o investiție bună și de viitor, pentru că îți va permite să îți respecți rutina de antrenament chiar și atunci când nu poți ajunge la sală. Dacă ai mai încercat până acum alergarea pe bandă, cel mai probabil ai o idee despre ceea ce îți dorești de la un astfel de echipament. Însă atunci când va trebui să alegi o bandă de alergat pentru acasă, decizia s-ar putea să nu fie la fel de ușoară. Va trebui să te documentezi înainte foarte bine și să ții cont de câteva detalii importante înainte de a face achiziția.

O bandă de alergat de bună calitate presupune un buget ceva mai mare, însă acest lucru înseamnă că vei putea beneficia de numeroase funcționalități și în același timp alegi un echipament care va fi rezistent în timp.

Pentru a te ajuta să alegi cea mai bună bandă de alergat pentru acasă, iată un ghid care îți arată care sunt acele elementele pe care ar trebui să le iei în considerare înainte de a cumpăra echipamentul.

Alege spațiul de antrenament din casă și mărimea benzii de alergare

Înainte de a alege banda de alergare pentru acasă va trebui să faci niște măsurători riguroase înainte. La fel cum ai face atunci când achiziționezi orice altă piesă de mobilier. Este important să delimitezi spațiul în care vei pune banda și să ai toate măsurătorile făcute. Apoi, poți confrunta dimensiunile din casă cu cele ale benzilor de alergare pe care le ai pe listă. Ține cont că, dacă alegi o bandă de alergare pliabilă, va trebui să știi exact și unde o vei depozita cât timp nu o folosești.

Care va fi stilul tău de antrenament

Înainte să alegi bandă de alergare pentru acasă, va trebui să știi exact ce urmează să faci cu ea. Mai exact, va trebui să îți imaginezi antrenamentele pe care urmează să le faci. Vrei o bandă pe care să mergi, intenționezi să faci alergări intense sau te vezi antrenându-te undeva între cele două tipuri de mișcare? Odată ce îți răspunzi la această întrebare, îți va fi mai ușor să alegi banda în funcție de puterea motorului.

Cu cât sunt mai grele exercițiile pe care anticipezi că le vei face, cu atât mai puternic ar trebui să fie motorul bandei de alergare pe care o cumperi. Răspunsul la această întrebare te ajută să determini și lungimea benzii. Dacă vei dori doar să mergi, atunci poți alege una cu pistă mai scurtă. Pentru alergări, va fi nevoie de o bandă cu pistă ceva mai lungă.

Care sunt funcționalitățile de care ai nevoie

O bandă de alergat poate avea multe funcționalități, însă este recomandat să alegi exact ceea ce corespunde cât mai bine nevoilor tale. Unele benzi de alergare pentru acasă au funcționalități speciale. Aceste funcționalități nu sunt neapărat necesare pentru antrenamente cardio, însă pot îmbunătăți experiența de a face sport și te pot ajuta să îți păstrezi motivația în timp ce te antrenezi acasă. Banda de alergare poate avea programe presetate de antrenament, poate avea conectare Bluetooth sau la TV. Va trebui să știi care este cea mai bună bandă de alergare care te va ajuta să-ți atingi obiectivele, pentru a fi convins că ai făcut o investiție cu adevărat utilă.

Iată de ce caracteristici ar trebui să ţii cont:

  • Înclinarea benzii de alergare

O modalitate de a-ți face antrenamentul mai interesant este să simulezi terenul denivelat pe care ai alerga în mod normal afară. Înclinarea unei benzi de alergare oferă o varietate de beneficii pentru sănătate prin creșterea dificultății de alergare. Benzile de alergare cu o înclinație de la 5% la 15% îți permit o întărire suplimentară a mușchilor.

  • Viteza maximă

Un alt factor de care trebuie să ții seama când alegi o bandă de alergare este puterea motorului, pentru că de aceasta depinde viteza pe care o poți atinge. Dacă ești în formă, poți mări viteza benzii de alergare până la 12 mph, aceasta fiind viteza maximă pe care majoritatea benzilor de alergare îți permit să o setezi.

  • Dimensiunea benzii

Dimensiunea benzii de alergare de care ai nevoie depinde de tipul de antrenament pe care intenționezi să îl faci. Benzile de alergare mai mari sunt mai bune pentru alergători, în timp ce benzile de dimensiuni mai mici sunt potrivite dacă intenționezi să mergi pe jos.

Share:

Leave a reply