Cum l-a lăsat Simona Halep pe Toni Iuruc fără o afacere pe care au deschis-o împreună. Acționar majoritar a devenit tatăl sportivei

Simona Halep este suspendată patru ani pentru dopaj și a încercat să-și salveze onoarea și cariera prin apelul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Sportiva a jucat ultimul meci în august 2022, iar în această perioadă s-a ocupat mai mult de afaceri. În portofoliul familiei a intrat chiar și una dintre firmele pe care jucătoarea a înființat-o alături de fostul eu soț.

Simona Halep se implică serios în lumea afacerilor

Simona Halep și Toni Iuruc s-au cununat în anul în anul 2021, iar în septembrie 2022 au fost la notar și au semnat actele prin care au parafat divorțul. În acest an au devenit și parteneri de afaceri, iar după despărțire, firma pe care au înființat-o a ajuns în portofiul familiei Halep. Societatea Yucatan Bay SRL Constanța are ca obiect de activitate operațiuni în industria ospitalității. Fratele Simonei, Halep Nicolae, deține 90% din capitalul social, alături de Stambuli Nicolae – 10% care este și administrator

Jucătoarea este acționar, cu 80%, în societățile SH Resort SRL și New Imob Concept SRL, alături de fratele Nicolae Halep care este și administrator, care derulează afaceri în domeniile imobiliar și hotelier. Prima companie a fost înființată de seniorul familiei Halep, Stere, care a ajuns să dețină 80% din capitalul social, procente pe care le-a cesionat Simonei Halep.

New Imob Concept SRL a fost înființată de Nicolae Halep în anul 2014, dar acum este deținută în proporție de 80 la sută de Simona. Stere Halep deține capitalul social și administrarea societății SNH Gold Imperial SRL care își desfășoară activitatea la imobilulul din Constanța, Bdul Mamaia 281C și la Ovidiu, zona Ferma 3, Nazarcea, Poligon II, construcția C1.

Crama de la Ovidiu

SNH Gold Imperial SRL este implicată într-un proiect foarte ambițios și încearcă să construiască o cramă și un spațiu de alimenție publică. Terenul are accesul auto și pietonal din drumul de exploatare latură sud vestică DE 479 și se învecinează: La nord est – De 499 La sud est: – IE 111418; De 501 La sud vest: De 479 La nord vest: IE 212163.

Planul Urbanisic Zonal studiaza o suprafata de teren de 18000 mp, din care se va reglementa suprafata de teren a investitorului , respectiv 7700 mp, restul de teren studiat raprezentand analiza zonei invecinate cu acesta, după cum se spune în documentație. Agenția pentru Protecția Mediului Constanța analizează acest dosar.

Cronologia cazului de dopaj Simona Halep

29 august 2022 – Simona Halep este eliminată surprinzător de Daria Snigur la US Open 2022.
15 septembrie 2022 – Sportiva anunță că nu va mai juca în restul sezonului, fiind în recuperare, după operația de rinoplastie. Tot în această perioadă a avut loc și divorțul de Toni Iuruc.

7 octombrie 2022 – Simona Halep a primit vestea testului pozitiv, cu Roxadustat.
21 octombrie 2022 – Jucătoarea de tenis anunță că este suspendată provizoriu.

19 mai 2023 – Halep, acuzată de ITIA de a doua încălcare a regulamentului antidoping; nereguli în pașaportul biologic al sportivei.

28-29 iunie 2023 – Simona Halep este audiată de tribunalul independent Sports Resolutions, de la Londra.

12 septembrie 2023 – ITIA anunță că Simona Halep a fost suspendată pentru patru ani.

24 octombrie 2023 – Simona Halep a depus la TAS apelul împotriva suspendării sale pentru dopaj.

12 decembrie 2023 – TAS anunță decizia: Simona Halep, audiată în perioada 7-9 februarie 2024

7-9 februarie 2024 – Simona Halep a fost audiată la TAS. Nu se cunoaște data când va fi dat verdictul în acest caz

Simona Halep a condus de două ori clasamentul WTA, dar din septembrie 2023 nu mai face parte din acest top. Ultimul meci l-a disputat în august 2022.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare