Cum a reușit Kansas City Chiefs să devină o Dinastie în NFL. Patrick Mahomes, pe urmele lui Tom Brady

Kansas City Chiefs a reușit șă își apere titlul obținut sezonul trecut, într-un meci electrizant contra celor de la San Francisco 49ers, la Las Vegas, încheiat în prelungiri, scor 25-22. Formația antrenată de Andy Reid a devenit, astfel, o Dinastie, ajungând la trei trofee cucerite în ultimii cinci ani.

Cum a reușit Kansas City Chiefs să devină o Dinastie în NFL

Kansas City a dat piept cu San Francisco 49ers și în finala sezonului 2019/2020, atunci când s-a impus cu scorul de 31-20, după ce a fost condusă cu 10 puncte în ultimul sfert de joc. Anul următor, echipa antrenată de Andy Reid a ajuns din nou în Super Bowl, unde a fost învinsă de Tom Brady, pe atunci jucător la Tampa Bay Buccaneers.

După un sezon de pauză, Mahomes a revenit pe cea mai înaltă scenă a fotbalului american, învingând-o pe Philadelphia Eagles, scor 38-35, într-un meci istoric, disputat pe State Farm Stadium, din Glendale, statul Arizona. Iată-ne ajunși în prezent, vorbind despre un nou titlu al lui Chiefs, după victoria cu San Francisco 49ers, iar quarterback-ul de 28 de ani a pornit în cursa de urmărire a celui mai bun din istorie, Tom Brady, fostul său rival din AFC, care are șapte trofee cucerite.

Doar cinci jucători de pe postul de quarterback au reușit să obțină cel puțin trei inele de campion de-a lungul timpului: Patrick Mahomes, Tom Brady, Joe Montana, Terry Bradshaw și Troy Aikman. Chiefs speră să revină în Super Bowl sezonul viitor, pentru șansa de a cuceri un nou trofeu Vince Lombardi.

Patrick Mahomes a pornit în misiunea de a-l egala pe Tom Brady

Ultima oară când o formație din National Football League reușea performanța de a câștiga două titluri consecutive se întâmpla acum aproximativ 20 de ani, atunci când New England Patriots, condusă din teren de legendarul Tom Brady, o învingea pe Philadelphia Eagles, la un sezon distanță de victoria contra „Panterelor” din Carolina, în Super Bowl XXXVIII.

Acel succes a fost egalat, pe 12 februarie, de Patrick Mahomes și colegii săi, care i-au bătut pe cei de la San Francisco 49ers, la Las Vegas, într-o partidă decisă în prelungiri, cu scorul de 25-22, după touchdown-ul lui Mecole Hardman. Anul precedent, Chiefs s-a impus în fața lui Eagles în Super Bowl LVII, începând, astfel, să spere la a deveni o Dinastie, iar acest lucru s-a întâmplat în urma succesului din „Sin City”.

Mulți dintre împătimiții acestui sport nu credeau că este posibil ca Patrick Mahomes să îl ajungă din urmă pe Tom Brady, în ceea ce privește numărul de trofee obținute în carieră, însă părerile încep să se schimbe, după ce MVP-ul finalei cu 49ers a atins borna de trei victorii în Super Bowl.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare