Sign in / Join

Cum a înfuriat Messi 90 de milioane de oameni!

698
0
Share:

Fără să vrea, argentinianul Lionel Messi a generat o controversă uriașă în Egipt, țară cu peste 90 de milioane de locuitori.

479

Totul a pornit de la un banal gest de solidaritate făcut de starul Barcelonei, dar care a fost privit ca o insultă la adresa Egiptului! Într-un interviu acordat canalului național de televiziune MBC, Leo Messi a anunțat că donează o pereche de ghete spre a fi vândute la licitație în scop caritabil. Gestul său a fost considerat o insultă la adresa Egiptului, în condițiile în care încălțămintea simbolizează lipsa de respect în lumea arabă. Fotbalistul a fost criticat dur de parlamentarul egiptean Said Hasasin, care și-a scos pantofii în direct, în cursul programului său de televiziune, pentru a-i da astfel o replică lui Messi. „Nu am fost niciodată atât de umiliți în șase mii de ani de civilizație. Te lovesc cu pantofii, Messi!”, a spus Hasasin, adăugând: „Acesta este pantoful meu, îl donez Argentinei”.

Azmy Megahed, purtătorul de cuvânt al Federației Egiptene de Fotbal, s-a arătat la rândul său contrariat de inițiativa decarului Barcelonei, recomandându-i lui Messi să-și doneze ghetele țării sale, „pentru că Argentina este plină de săraci”.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER