Sign in / Join

CSM București, la un pas să semneze cu un nume URIAȘ

615
0
Share:

Este clar: Kim Rasmussen nu va continua pe banca tehnică la CSM Bucureşti începând din sezonul următor!

vestergaard

Primele variante de înlocuire vehiculate sunt Jorge Duenas, Herbert Muller și Tomas Ryde. Cel mai probabil, din vară, Rasmussen va antrena naţionala feminină de handbal a Ungariei. Deocamdată, nici forul maghiar, nici campioana României nu au anunţat nimic oficial pe această temă, însă în cele două zile de competiţii ale turneului Final 4, în centrul de presă, s-a vorbit mult despre faptul că Rasmussen va rămâne în capitala Ungariei. Discuţiile au fost demarate cu mult timp înainte de faza finală a Ligii Campionilor și au fost confirmate inclusiv de Katalin Palinger, unul dintre cele mai importante personaje ale Federaţiei Ungare.

  • Imediat după finala cu Gyor (29-26 pentru CSM), Kim Rasmussen nu a vrut să vorbească despre viitorul său: „Doresc doar să mă bucur doar de acest succes. Mâine voi vorbi oficial despre viitorul meu”.

Echipa a revenit luni la Bucureşti, însă nimeni nu a putut face vreu plan, nu s-au purtat discuţii, în condiţiile în care toată ziua a fost ocupată cu acţiuni de protocol, vizită inclusiv la preşedintele ţării, Klaus Johannis, şi cu apariţii televizate. Marţi, după ce lucrurile s-au mai aşezat, lucrurile au început să se clarifice: Kim Rasmussen va pleca la sfârşitul sezonului de la CSM Bucureşti, el având deja un acord cu naţionala Ungariei. Antrenorul danez şi-a desfăşurat activitatea în ultimele luni la CSM Bucureşti, dar a pregătit în paralel şi naţionala Poloniei. Acel rol dublu nu va mai fi posibil şi din vară. Federaţia maghiară i-a oferit un contract generos lui Kim Rasmussen, peste posibilităţile CSM Bucureşti. În plus, îl doreşte full-time, cu drepturi exclusive.

Vestergaard, la a doua descălecare?

În aceste condiţii, oficialii bucureşteni au înţeles că trebuie să găsească o altă variantă de antrenor pentru CSM, în tentativa de a-şi apăra titlul în Liga Campionilor în sezonul 2016-2017. Adevărata bombă ar putea fi reprezentată de revenirea în România a lui Jakob Vestergaard, unul dintre cele mai mari nume în handbalul mondial. Vestergaard a pregătit Oltchimul în sezonul 2012-2013, când gruparea vâlceană a ratat câștigarea Ligii Campionilor, pierzând finala în fața Viborgului.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER