Sign in / Join

CSM București, la două seturi de trofeul Challenge Cup

509
0
Share:

Echipa CSM Bucureşti a câştigat, miercuri seară, scor 3-1 (20-25, 25-16, 25-16, 25-15), partida disputată pe teren propriu cu Trabzonspor Idman Ocagi (Turcia), în manşa tur a finalei Challenge Cup.

Victorie-de-caracter-816x459

Formația pregătită de antrenorul italian Francois Salvagni a obţinut o victorie de 3 puncte, astfel că mai are nevoie doar de două seturi pentru a câştiga trofeul, primul din istoria voleiului feminin românesc. Cel mai important eveniment al voleiului feminin bucureştean din ultimii ani a fost mutat în mall-ul Sun Plaza, din cartierul bucureștean Berceni. Pentru ca asta să se întâmple, a fost nevoie de o derogare din partea Federaţiei Europene de Volei întrucât în capitala României nu a existat o altă sală de sport disponibilă pentru un asemenea joc.

Fără arenă sportivă şi fără a avea bugetul formaţiei turce, de aproximativ 4 milioane de euro pe an, CSM Bucureşti a reuşit să se impună categoric. Roxana Bacșiș a fost cea mai bună jucătoare a echipei noastre, cu 23 de puncte, susținută de bulgăroaica Maria Karakașeva (14 puncte) și de sârboaica Jasna Majstorovic, 11 puncte. De la oaspete s-au remarcat Sanja Malagurski (17 puncte) și Jelena Blagojevic (11 puncte). Bulgăroaica Kremena Kamenova, fostă jucătoare la CSM, a reușit 9 puncte pentru Trabzon.

Manșa retur se va disputa duminică, 3 aprilie, în Turcia, cu începere de la ora 15:00.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER