Sign in / Join

Cristiano Ronaldo, hattrick de 8,5 milioane euro

521
0
Share:

Demonstrație de forță făcută de Cristiano Ronaldo în returul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. Real a întors rezultatul cu Wolfsburg grație celor trei goluri marcate de atacantul portughez.

CR7

Hattrick-ul lui CR7 valorează 8,5 milioane euro, aceasta fiind suma pe care Real o va încasa din partea UEFA în urma calificării în semifinale. Calculul este simplu: prima pentru accederea în penultimul act al competiției se ridică la 7 milioane euro, la care se adaugă bonusul de 1,5 milioane euro pentru victoria din meciul cu germanii. O eventuală calificare în finala competiției, programată luna viitoare, la Milano, le-ar aduce „galacticilor” o sumă cuprinsă între 10,5 și 15 milioane euro. În plus, la finalul Ligii, fiecare echipă va primi bani în funcție de numărul golurilor marcate pe parcursul turneului.

  • A fost 0-2 în tur, dar s-a terminat 3-0 în manșa secundă, scor suficient pentru calificarea în semifinale. Cum era de așteptat, Real s-a năpustit în atac încă din startul partidei, iar prima ocazie mare a venit în minutul 6 – bară Sergio Ramos. Apoi, în numai două minute, CR7 a spulberat speranțele „lupilor”: golurile sale din minutele 16 și 17 i-au năucit pe nemți. Cu trecerea timpului, era tot mai clar că urmează și golul trei al madrilenilor. Venit în minutul 77, autor același Cristiano Ronaldo, care a transformart ca-n tinerețe o lovitură liberă.

Starul portughez a ajuns la 16 goluri marcate în 10 meciuri în actuala ediție de Champions League, precum și la al cincilea hattrick în competiție (al 37-lea al carierei).

„O seară magică, dar nu cea mai bună a mea”

Cu toate că a fost omul meciului, Cristiano Ronaldo a avut grijă la final să nu se împiedice de modestie când le-a declarat jurnaliștilor: „Trebuia să fie o seară magică şi aşa a fost. A fost una dintre cele mai bune seri pentru mine în Ligă, dar nu cea mai bună. Am golul în ADN, îmi place să înscriu. Oamenii mă pot critica, însă eu merg mai departe, cifrele mele pot fi văzute de toată lumea”.
Singura dorință a lusitanului? „O semifinală Real Madrid – Benfica Lisabona. Vreau să joc un meci de Liga Campionilor în Portugalia”. La conferința de presă, CR7 a primit laude și din partea antrenorului Zidane: „Cristiano a arătat că este cel mai bun jucător din lume, este un jucător special pentru că nu oricine este capabil să înscrie trei goluri într-un singur meci”.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER