Sign in / Join

Cristiano Ronaldo amenință Franța

569
0
Share:

Cristiano Ronaldo (31 de ani), căpitanul naţionalei Portugaliei, a declarat într-un interviu acordat UEFA înaintea finalei Euro 2016, că formaţia pregătită de Didier Deschamps este favorită, dar Portugalia va câştiga trofeul.

cr7

Cristiano Ronaldo va avea ocazia să joace pentru a doua în carieră o finală cu naţionala Portugaliei, după cea din 2004, cu Grecia, şi starul de la Real Madrid e încrezător că de această dată naţionala pregătită de Fernando Santos va ieşi învingătoare. În 2004, grecii au devenit campioni europeni chiar la Lisabona.

„Franţa este favorita finalei, dar cred că Portugalia va câştiga trofeul. Pentru mine ar însemna enorm. Am visat dintotdeauna să câştig un trofeu cu naţionala ţării mele. La nivel individual şi alături de o echipă de club am câştigat tot ce era de câştigat în fotbal, astfel că ar fi ceva extrem de important să pot să îmi trec în palmares şi un titlu cu prima reprezentativă. Cred că e posibil şi de aceeaşi părere sunt şi colegii mei, dar şi toată suflarea portugheză. Trebuie să gândim pozitiv. Sunt de părere că duminică Portugalia va câştiga primul ei trofeu major”, a declarat Ronaldo.

Deşi Ronaldo are încredere deplină în coechipierii săi, parcursul Portugaliei nu justifică însă siguranţa jucătorului legitimat la Real Madrid. Portugalia s-a calificat de pe locul 3 din grupa F, după Ungaria şi Islanda, cu 3 remize, şi a obţinut prima victorie la Euro 2016 abia în semifinala cu Ţara Galilor.

„Am început competiţia destul de ezitant. Rezultatele partidelor din faza grupelor nu au fost cele pe care ni le-am dorit. Dar, până la urmă, am reuşit să ajungem în finală şi bineînţeles că meritul aparţine atât jucătorilor, cât şi celor din staff. Cred că toţi merită felicitaţi”, a adăugat CR7.

  • În final, Ronaldo le-a acordat atenţia cuvenită şi adversarilor din naţionala Franţei, despre care a spus că merită să fie în finală: „Franţa are o echipă excelentă cu un antrenor foarte bun şi a făcut un turneu foarte bun până în acest moment. Cred că merită să fie în finală şi acelaşi lucru se poate spune şi despre formaţia noastră”.

Finala Campionatului European dintre Franţa şi Portugalia va avea loc duminică, de la ora 22.00, pe Stade de France.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER