Cristi Borcea este DISTRUS: Vestea TERIBILĂ primită în pușcărie

98
0
Share:

Cristian Borcea este în pragul disperării, după ce judecătorii de la Judecătoria Sectorului 5 au decis să respingă cererea sa de eliberare condiționată. Din fericire pentru afacerist, decizia nu este definitivă. La primul termen, pe 11 aprilie, Judecătoria Sector 5 a solicitat Penitenciarului Rahova o caracterizare completă a condamnatului.

”În baza art. 59 Cod penal 1969, respinge ca nefondată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat BORCEA CRISTIAN, …. în prezent deţinut în Penitenciarul Bucureşti – Jilava. În baza art. 587 alin. 2 Cod proc. pen., stabileşte termen de reiterare a cererii de liberare condiţionată după data de 02.09.2019. În baza art. 275 alin. 2 Cod proc.pen, obligă petentul la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, la data de 24.04.2019.”, se arată în minuta ședinței de judecată.

Citește și: Andrei Caramitru lansează un ultim avertisment: ‘Ne răzbunăm!’

Cristian Borcea este încarcerat la Penitenciarul Rahova după ce a fost condamnat, pe 8 februarie 2019, la cinci ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, alături de Radu Mazăre. Instanţa a dispus şi confiscarea sumei de aproape un milion de euro de la fostul acţionar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti.

Pe 18 martie, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit că fostul finanţator al clubului Dinamo are de executat o condamnare de 7 ani şi 6 luni închisoare după ce au fost contopite pedepsele din dosarele retrocedărilor ilegale de terenuri şi transferurilor din fotbal. Magistraţii au decis să-i scadă din pedeapsa de 7 ani şi 6 luni timpul petrecut deja în închisoare, prin condamnările din dosarul transferurilor din fotbal, precum şi sentinţa pe care o execută în prezent la Penitenciarul Rahova, cea din dosarul retrocedării plajelor, adică perioada 04.03.2014 – 02.07.2018 şi respectiv cea din 08.02.2019 până acum.

Citește și: Ieșire-fulger a lui Rareș Bogdan: ‘Lăsați-vă de manipulări’

Astfel, timpul pe care fostul finanţator al clubului Dinamo l-a petrecut încarcerat depăşeşte deja 4 ani şi 6 luni, astfel că el a putut depune din nou cerere de eliberare condiţionată. Potrivit legii, eliberarea condiţionată în cazul închisorii poate fi dispusă, dacă persoana condamnată a executat cel puţin două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii care nu depăşeşte 10 ani, sau cel puţin trei pătrimi din durata pedepsei, dar nu mai mult de 20 de ani, în cazul închisorii mai mari de 10 ani.

Sursa: Stiripesurse.ro

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER