Să plouă cu bani în Hunedoara! Ce sumă încasează Corvinul după câștigarea Cupei României

Corvinul Hunedoara a câștigat eroic Cupa României Betano, învingând-o pe Oțelul Galați la loviturile de departajare, 3-2, după 2-2 în timpul regulamentar.

Câți bani a încasat Corvinul Hunedoara

Corvinul Hunedoara, echipa din eșalonul secund din România, va reprezenta România în turul 1 preliminar al Europa League, ediția 2024/2025.

Pe lângă trofeu și posibiltiatea de a juca în preliminariile Europa League, Corvinul va încasa și un cec important, în valoare de 351.000 de euro.

Din iulie 2022, FRF a majorat fondul de premiere pentru Cupa României, suma totală urmând să fie 1,4 milioane de euro, cu 50% mai mare decât în sezonul precedent. Astfel, câștigătoarea primește 240.000 de euro, iar finalista 10.000 de euro. Se vor mai acorda 4.000 de euro pentru fiecare punct câștigat în grupă, 25.000 de euro pentru calificarea în „sferturi” și 50.000 de euro pentru calificarea în semifinale.

Așa că, Corvinul primește 36.000 de euro pentru cele 9 puncte din grupe și încă 75.000 de euro pentru calificarea până în finală. Trofeul aduce un total de 351.000 de euro pentru hunedoreni.

Tehnicianul Florin Maxim a declarat că toți banii vor veni la echipă pentru performanțele excelente pe tot parcursul sezonului.

„Domnul primar le-a promis jucătorilor că toți banii îi vor primi băieții. E meritul lor și așa vrea domnul primar să le arate aprecierea. Noi nu avem salarii mari, nu știu dacă vreunul depășește 2.500 euro. Plus chirie. Vreo 3.000 de euro. Cred că avem 3-4 salarii de genul acesta.” a spus Florin Maxim la finalul meciului.

La Sf. Gheorghe va juca Corvinul cupele europene

În cazul în care va obține aviz favorabil din partea celor de la UEFA, Corvinul Hunedoara va evolua pe stadionul lui Sepsi meciurile din preliminariile Europa League.

Stadionul lui Sepsi a fost dat în folosință în anul 2021 și a costat aproximativ 25 de milioane de euro. Are o capacitate de 8.400 de locuri și corespune standardelor impuse de UEFA.

„Am primit invitaţia de la Sfântu Gheorghe (n.r. – să joace meciurile de acasă din preliminariile Europa League). Ne-au felicitat, au fost primii care ne-au întins o mână. Este un stadion care îndeplineşte toate condiţiile şi vom merge în Sfantu Gheorghe”, a declarat Dan Colesniuc, pentru Prima Sport.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare