Comisia de Disciplină a decis! Ce se întâmplă cu Dorinel Munteanu, după derapajul rasist de la meciul cu Rapid

Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal a luat o decizie cu privire la Dorinel Munteanu, după scandalul în care acesta a fost implicat.

În urmă cu exact două luni, la meciul cu Rapid din Giulești, antrenorul Oțelului a avut o ieșire uluitoare la adresa suporterilor gazdelor. Dorinel Munteanu i-a catalogat pe aceștia drept „mai bronzați”. Tehnicianul de 55 de ani al gălățenilor nu a suportat jignirile care i-au fost aduse din tribune, răbufnind în acest mod.

Comisia de Disciplină s-a pronunțat: Dorinel Munteanu nu va fi suspendat!

În urma judecării acestui caz, cei din cadrul Comisiei de Disciplină au găsit de cuviință să îl pedepsească pe Dorinel Munteanu cu o amendă, în valoare de 4.500 de lei. De asemenea, antrenorul a primit și un avertisment. Decizia poate fi una controversată pentru mulți, dată fiind lupta dusă la nivel internațional contra rasismului.

Ulterior acelui meci cu Rapid, Dorinel Munteanu a oferit și o reacție. Tehnicianul Oțelului s-a plâns de suporterii din Giulești, lansând acuzații la adresa acestora.

„Eu nu am avut niciun conflict. Vocabularul lor este unul care se potrivește. Ce să zic? Îi știu de mult timp pe fanii Rapidului, fac o atmosferă extraordinară, dar probabil nu le sunt simpatic. Nu toți, câțiva au fost așa mai… Mai bronzați puțin”, declara Dorinel Munteanu, după duelul contra Rapidului

Trupa lui Dorinel Munteanu ocupă locul trei în play-out, fiind departe de grijile retrogradării. Oțelul Galați a obținut 23 de puncte, cu unul mai puțin față de UTA Arad, echipa de pe poziția secundă, și cu două în minus față de U Cluj, formația ce conduce în play-out.

Ce a comunicat Comisia de Disciplină

„FC RAPID 1923 vs. Dorinel MUNTEANU – Plângere – Respinge excepția lipsei de interes invocată de catre clubul ACS Suporter Club Oțelul Galați ca neîntemeiată.

Respinge cererea de suspendare a plângerii disciplinare formulată de clubul ACS Suporter Club Oțelul Galați ca neîntemeiată.

Respinge cererea reconvențională formulată de clubul ACS Suporter Club Otelul Galați ca neîntemeiată.

Admite cererea formulată de clubul FC Rapid 1923 SA.

În temeiul art. 12, 14 Bis și 15 din RD, raportat la art. 54.1 din RD, se sancționează antrenorul Dorinel Munteanu cu AVERTISMENT și penalitate sportivă de 4.500 lei”, a fost notat în comunicatul postat de către Liga Profesionistă de Fotbal.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare