Sign in / Join

Clubul Real Madrid, pedepsit de Comisia Europeană!

453
0
Share:

Primăria capitalei Spaniei a anunțat luni că va cere clubului de fotbal Real Madrid restituirea sumei de 18,4 milioane de euro reprezentând ajutoare publice, după ce Comisia Europeană a decis luna trecută că această plată efectuată în 2011 este ilegală.

perez

„Municipalitatea Madridului va folosi mijloacele necesare pentru a executa decizia Comisiei Europene și a recupera ajutorul de 18,4 milioane acordat lui Real Madrid”, a scris primăria într-un comunicat.

Potrivit Comisiei Europene, clubul și primăria Madridului, pe atunci condusă de Partidul Popular (conservator), s-au înțeles în privința unei plăți ilegale în legătură cu vânzarea unui teren municipal. Clubul a plătit 595.000 de euro, în 1998, pentru acest teren, operația nu s-a concretizat din motive tehnice, iar primăria a plătit în 2011 compensații de 22,7 milioane de euro, deși ar fi trebuit, potrivit Comisiei, să verse doar 4,3 milioane de euro.

Terenul respectiv „a fost supraevaluat cu 18,4 milioane de euro”, a estimat Bruxellesul în decizia sa făcută publică pe 4 iulie. Astfel, Real a beneficiat de „un avantaj nejustificat în raport cu celelalte cluburi, avantaj pe care clubul trebuie acum să-l ramburseze”.

Manuela Carmena, o fostă judecătoare care de anul trecut este primarul de stânga al Madridului, a menționat luni că va comunica până la începutul lui septembrie Comisiei suma totală ce trebuie restituită.

Comisia a acordat patru luni statului spaniol pentru a pune în aplicare decizia sa.

Real Madrid, care în mai a câștigat cea de-a 11-a Ligă a Campionilor din istoria sa, este considerat cel mai bogat club din lume, cu venituri de 577 de milioane de euro în 2015, potrivit cabinetului Deloitte.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER