Sign in / Join

CIO ne retrage o medalie cucerită la Rio! Și, pe deasupra, mai încasăm și o amendă!

467
0
Share:

Medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice, halterofilul Gabriel Sincraian (85 kg.) a fost prins dopat si ramane fara performanta realizata la Rio.

Rezultatele testelor antidoping efectuate de WADA au venit zilele trecute, ele confirmand ca Sincraian s-a dopat. COSR risca sa primeasca o amenda de 100.000 de euro din partea Comitetului  International Olimpic.

  • In timpul Jocurilor Olimpice, antrenorul lotului de haltere al Germaniei, Oliver Caruso, a acuzat mai multe tari est-europene, printre care a nominalizat si Romania, ca ar fi recurs la dopajul sistematic al halterofililor, iar autoritatile au inchis ochii.

Din cele cinci medalii cucerite la Olimpiada, Romania va ramane doar cu patru: aur prin echipa feminina de spada, argintul tenismenilor Florin Mergea si Horia Tecau, bronz cu echipajul feminin de canotaj 8+1 si bronul obtinut de cecenul naturalizat roman Albert Saritov (lupte libere, categoria 97 kg.).

Gabriel Sincraian nu este la primul dopaj din cariera. In 2013 el a fost suspendat pentru doi ani dupa ce a consumat stanozolol.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER