Cine ar fi crezut: Șumudică pleacă la Barcelona!

812
0
Share:

Astra este, în proporție de 99%, noua campioană la fotbal a României. Sâmbătă seară, la Giurgiu, trupa lui Șumudică ne-a arătat cum trebuie să se prezinte pe teren o pretendentă la titlu.

sumudica la.revedere

Am văzut agresivitate, siguranță în joc, combinații pe spații scurte și, cel mai important, atitudine de mare echipă. Meritul aparține, fără doar și poate, antrenorului Marius Șumudică. Scut în fața atacurilor steliste, fostul idol al tribunelor giuleștene a știut cum să-și capaciteze formația pentru un astfel de meci. De partea cealaltă, cel mai bine a explicat cum au stat lucrurile finanțatorul Gigi Becali: „A fost haos, n-am înțeles nimic din tactica noastră, n-am înțeles nimic din ce am jucat”.
Mulțumit de ce a realizat la Astra, „Șumi” și-a fixat alte obiective: ieri, ne-a anunțat că pleacă la Barcelona! Nu ca să-l înlocuiască pe Luis Enrique, ci numai cu gândul de a învăța de la tehnicianul liderului din Spania. Inițial, Șumudică își dorea să ia lecții de la Diego Simeone, însă Mircea Lucescu l-a întors, explicându-i că stilul lui Atletico nu i se potrivește. „Am vorbit cu Mircea Lucescu şi chiar l-am rugat să ajung la Simeone, la antrenamente. Numai că nea Mircea mi-a zis: «Ce să cauţi tu la Simeone? Ok, are caracterul tău, dar tu eşti antrenor care nu te aperi, îţi place să joci, îţi place să faci pressing sus, în terenul advers. Atletico doar se apară, așa că trebuie să-ţi găsim altă variantă. Voi vorbi cu cineva, să te duci 10 zile la Barcelona și să înveţi de la Luis Enrique”, a povestit Șumudică dialogul său cu antrenorul Șahtiorului.
Suspendat la vară pentru două luni, interval în care nu are voie să se apropie de formația giurgiuveană, Marius Șumudică intenționează să folosească timpul liber avut la dispoziție pentru a acumula cunoștințe de la marii tehniciani ai Europei. Mai mult ca sigur că periplul său pe la diferite cluburi de pe continent va cuprinde și vizite la câteva echipe din Serie A, un campionat în care jocul defensiv este ridicat la rang de artă.

Alibec, sigur de prezența la Euro

Selecționerul Anghel Iordănescu s-a arătat încântat de jocul lui Denis Alibec – a scos două lovituri de la 11 metri, iar pe una dintre ele a transformat-o chiar el. După meci, Iordănescu a declarat: „Aşteptam mai mult din partea Stelei, însă îi felicit pe cei de la Astra. Am văzut un Alibec extrem de motivat, extrem de pozitiv şi îl anunţ că aşa l-aş vrea în permanenţă, inclusiv la echipa naţională”.

Share:

Leave a reply