Sign in / Join

Christoph Daum – analiză completă făcută de Mircea Lucescu

Share:

 

Criticată de mulţi, decizia luată de Răzvan Burleanu este considerată o soluție bună, afirmă Mircea Lucescu, actualul tehnician al lui Zenit Sankt Petersburg.

lucescu

Tehnicianul român îl cunoaşte pe Christoph Daum din perioada în care ambii antrenau în Turcia şi crede că germanul este la vârsta potrivită pentru a ocupa funcţia de selecţioner.

„E un antrenor cu foarte multă experienţă. În perioada în care eram eu în Turcia, antrena şi el acolo. E un antrenor care a obţinut multe succese. Cred că e la vârsta la care poate să fie selecţioner. E un antrenor respectat pentru seriozitatea cu care a antrenat echipele în campionate importante. Eu sunt convins că poate să treacă peste faptul că n-a mai antrenat doi ani. Dar acum depinde şi de ce n-a mai antrenat. Unii antrenori au nevoie de pauze în cariera de antrenor. Eu am trecut de la una la alta, am încercat să rămân în lumea fotbalului fără pauză. Mi-a fost teamă să nu mă obişnuiesc cu lenea. Dar nu toţi au acelaşi tip de temperament sau această putere de a o lua mereu de la capăt. Doi ani şi jumătate de pauză n-ar conta foarte mult pentru un antrenor cu experienţă”, a declarat Lucescu.

Mircea Lucescu a spus, de asemenea, că pauza de peste doi ani luată de Daum după ce a antrenat-o pe Bursaspor nu va reprezenta neapărat un dezavantaj pentru acesta.

  • Federaţia Română de Fotbal va prezenta, cel mai probabil, joi, viitorul selecţioner al României.
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER