Sign in / Join

Chinurile lui Dinamo

1333
2
Share:
rotariu

Rotariu a înscris, în minutul 86, golul victoriei împotriva Craiovei (Credit foto: mondonews.ro)

Dinamo e în acest moment o echipă care se chinuie. Se chinuie să supravieţuiască în insolvenţă. Se chinuie să îşi strângă fanii la stadion. Se chinuie să transfere un atacant care să nu aibă greutatea unui rugbist. Se chinuie să-şi regăsească spiritul de altădată, din vremea lui Dinu şi Dumitrache sau a lui Andone şi Mateuţ. Se chinuie să-şi găsească un lider printre români şi apelează la un croat cu sânge de luptător.
Dinamo se chinuie să joace, să paseze, să ţină mingea, să atace pe propriul teren în faţa unei echipe, cea a Craiovei, care a fost o revelaţie anul trecut, dar care nu e una de speriat.
Dinamo se chinuie să marcheze – a dat gol abia după 176 de minute scurse din campionat -, pentru că mijlocaşii săi par încă în vacanţă, i-a luat valul campionatului prea repede, sunt lenţi şi previzibili.
Iar despre atacanţi… E inexplicabil cum poate fi îndepărtat cel mai bun marcator din sezonul trecut, Bilinski, un jucător care a arătat tot timpul implicare, dorinţă, ambiţie, valoare, şi este adus în schimb un băiat care a ajuns în România cu 102 kilograme la bord. Iar rugbistul nu zic că n-o fi util, dar a fost transferat şi el după începerea campionatului. Cică băiatul a slăbit deja 8 kilograme, dar trebuoe să ma idea jos vreo 8 ca să intre la fotbal.
Mă rog, asta e România, ne-am obişnuit cu extravaganţe de tot felul, dar nu putem să nu ne mirăm când mai apare câte o prostie de genul celei de mai sus.
Victoria cu Craiova e o gură de oxigen pentru Dinamo. Dacă Rednic face echipa să joace, dacă mai slăbeşte Gnohere, dacă îşi revin din amorţire Matei şi Lazăr, dacă vin mai mulţi fani la stadion…
Cam mulţi de dacă pentru un nou început.

Share:

2 comments

Leave a reply

NEWSLETTER