„Cel mai performant fotbalist sud-african din Europa”. Siyabonga Ngezana, adulat de jurnaliștii din țara natală

Siyabonga Ngezana este om de bază la FCSB, iar prestațiile lui sunt lăudate, după fiecare etapă din România, în presa din Africa de Sud. Jurnaliștii sunt convinși că este cel mai performant om al lor din Europa și se întreabă de ce nu este convocat la echipa națională.

Siyabonga Ngezana, lăudat de presa din Africa de Sud

Siyabonga Ngezana a început ezitant la FCSB, dar a devenit titular, după accidentarea lui Vlad Chiricheș, iar acum este imposibil de scos din echipă. A costat 600.000 de euro, iar Gigi Becali a avut pentru el ofertă de la Lorient de cinci milioane de euro, dar a refuzat și a cerut șapte milioane. Omul de afaceri vrea să rămână de pe urma acestei afaceri cu un profit de 5,5 milioane de euro, în condițiile în care 10 la sută din viitoarea sumă de transfer trebuie să ajungă la Kaizer Chiefs.

Sunt șanse mari ca fundașul să plece chiar în această vară. Siyabonga Ngezana este tot mai aproape de primul trofeu din carieră, iar o convocare la prima reprezentativă, așa cum solicită jurnaliștii și specialiștii din Africa de Sud, i-ar crește prețul. Și i-ar oferi lui Gigi Becali mai multe argumente solide la negocieri.

„Fundașul sud-african Siyabonga Ngezana este tot mai aproape de primul trofeu din carieră, chiar în primul său sezon la FCSB, după ce echipa sa și-a asigurat primul loc în Liga 1 la finalul sezonului regulat, scriu cei de la snl24.com.

Siyabonga Ngezana a jucat 90 de minute și duminică seara, în meciul câștigat de FCSB în fața celor de la FC Botoșani. A fost din nou unul dintre stâlpii defensivei, în condițiile în care roș-albaștrii au avut om eliminat încă din minutul 18 și au terminat partida cu doi jucători în minus. Gazdele s-au impus cu 3-2.

„Ngezana este cel mai performant fotbalist sud-african din Europa în acest moment, având deja 22 de meciuri jucate pentru fosta campioană europeană din 1986. Este singurul sigur deja de primul loc la finalul sezonului regulat”, mai scriu sud-africanii.

FCSB se află pe primul loc, cu trei etape înainte de finalul sezonului regulat, având zece puncte mai mult decât CFR Cluj și Rapid București. Roș-albaștrii și-au asigurat calificarea în play-off de pe primul loc.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare