Sign in / Join

Cel mai mare scandal din istoria atletismului a izbucnit la Rio! IAAF cere intervenția TAS

434
0
Share:
  • Cazul atletei Caster Semenya nu mai este singular;
  • Sud-africanca a cucerit aurul olimpic in proba de 800 m, dar insusi presedintele IAAF cere retragerea medaliei!
  • Alte trei sportive sufera de deficienta: hiperandrogenie – supraabundenta de hormoni androgeni in organism.

Olimpiada de la Rio a luat sfarsit cu un nou scandal iscat in jurul atletei Caster Semenya (25 de ani). S-a impus in proba de 800 metri cu timpul de 1min. 55.28 sec., record personal pentru ea, insa cazul sud-africancei ridica din nou problema sportivelor „dopate” cu hormoni androgeni.

semenya

„Este imposibil sa concuram cu ea”, s-a plans englezoaica Lynsey Sharp, care in finala de sambata seara nici macar n-a reusit sa o faca pe Semenya sa transpire, dupa cum a remarcat presa britanica.

Atletismul, afectat de hiperandrogenie

Caster Semenya nu a fost este singura sportiva de la Rio asupra careia s-au ridicat numeroase semne de intrebare. Dutee Chand (India), Francine Niyonsaba (Burundi) si Margaret Wambui (Kenya) au fost identificate drept hiperandrogenice. Dintre toate, doar indianca Chand s-a revoltat impotriva IAAF, for impotriva caruia a facut plangere penala pentru discriminare.

  • Ca sa reduca efectele hiperandrogeniei, sportivele in cauza ar fi fost obligate de IAAF sa urmeze tratamente hormonale. Semenya a refuzat sa mai ia medicamente dupa ce s-a simtit rau.

IAAF le vrea excluse din sport

Pozitia  lui Sebastian Coe ramane neschimbata: englezul care a decis excluderea tuturor atletilor rusi de la Olimpiada nici nu vrea sa auda de acest tip de …dopaj! Presedintele IAAF crede ca astfel de sportive nu au ce cauta in competitii majore, in acest sens fiind inaintata o plangere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, de la Lausanne. TAS a respins apelul, dar a transmis IAAF ca are doi ani la dispozitie sa aduca dovezi puternice referitoare la avantajul pe care atletii hiperandrogenici il au fata de adversarii lor.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER