Cel mai mare bețiv din istoria lui Dinamo. Și-a recunoscut patima și se mândrea cu titulatura de „academician profesor doctor în Știinte Alcoolice” 

Dacă în zilele noastre, atunci când faci sport de performanță înseamnă să ai o conduită impecabilă, să nu pierzi nopțile, să nu consumi alcool ori să fumezi, în vremurile de altădată, lucrurile stăteau total diferit. 

Într-un interviu mai vechi, regretatul Constantin David povestea cum decurgeau lucrurile atunci când era el tânăr, ba chiar era mândru de titulatura pe care o primise: „academician profesor doctor în Stiinte Alcoolice”.

Şi-a recunoscut patima

„Eu sunt cel mai mare bețiv din istoria clubului Dinamo! Fac parte din «brigada » Alexandru Vasile-Piți Varga Târcovnicu. Toți – foști jucători de echipa națională. Beau de la 14 ani, de când eram la juniorii Progresului, unde antrenor era Cornel Drăgușin. De-atunci și până acum, n-am făcut nicio pauză! De băutură trebuie să te apuci de tânăr. Unii s-au apucat prea târziu, de-aia se amețesc repede!”, povestestea Constantin David pentru EVZ.

„Jucătorii de astăzi sunt consumatori, noi eram bețivi adevărați! Adică de-aia care beau până uită unde stau! Pe vremea mea, toți fotbaliștii erau bețivi, rar găseai câte unul care nu bea. Aceia erau excepții. Cine nu bea, era marginalizat. Portarul Datcu era mai mamos, nu le avea cu băutura. El era turnătorul! Ne spunea antrenorului. De aia a și fost exclus din gașcă. Dacă refuzai să bei, aia mai bătrâni te luau cu forța la cârciumă. Eu am fost trimis de la Dinamo la Pitești din cauza alcoolului. La Pitești era un fel de batalion disciplinar. De-acolo m-au dat afară tot pentru băutură!”, povestea Constantin David.

Fostul forbalist mai povestea în urmă cu ceva ani pe câte zile se întindeau bețiile sportivilor de la acea vreme, 

„Înainte de meci, joia, scăpam la băutură. Ziceam: «Hai să o ardem, că mâine ne ia!». Vinerea intrăm în cantonament. De duminică seară, după meci, până marți, când aveam primul antrenament, beam permanent! Marțea se ardea iarbă unde suflam noi! Antrenorul Traian Ionescu ne îmbrăca în treninguri de bumbac și ne alerga până ieșea toată băutură din noi. El îi plătea pe paznicii de la baruri, pe unii îi scapă de găinarii cu ajutorul poliției. Că pedeapsa, nea Traian ne trimitea la serviciul în care eram încadrați. Eu lucrăm la pașapoarte, m-au băgat la «cusut» dosare”. Uneori, luam barurile la rând. La 12 noaptea, când se închidea cârciuma, ne incuiau în bar și ne lăsau băutură. A două zi, la opt, când veneau să deschidă barul, ne găseau consumând”, mai povestea Constantin David.

Constantin David s-a stins din viață în anul 2021

Constantin David a murit pe data de 26 martie 2021, la 79 de ani, după ce s-a infectat Covid-19 Fostul fotbalist era internat la Spitalul Universitar de Urgență București. 

Constantin David a evoluat ca extremă stânga la Dinamo la începutul anilor 1960. A fost antrenat de Traian Ionescu şi Dumitru Nicolae Nicuşor, iar printre colegi îi avea pe unii ca Ion şi Lică Nunweiller, Pârcălab, Ene II, Piţi Varga, Titi Frăţilă, Datcu sau Uţu. David a câștigat patru titluri alături de echipa din „Ștefan cel Mare” și o Cupă a României, trofeu obținut în fața rivalei din Ghencea.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare