Ce meserie are sora lui Gigi Becali. A fost mereu angajată la stat și a avut tangențe cu banii

Sora lui Gigi Becali, despre care patronul de la FCSB a spus în urmă cu aproximativ un an că va primi la un moment dat acțiunile clubului roș-albastru, are toate calitățile necesare pentru a putea gestiona o astfel de activitate.

Asta pentru că, contrar așteptărilor opiniei publice, care a perceput-o din start pe Domnica Geambazi doar ca pe o femeie care obișnuiește să meargă foarte des la biserică și atât, ea se poate lăuda cu studii temeinice în domeniul economic și, în plus, a activat pentru mult timp ca director economic în cadrul unei instituții foarte importante în perioada comunistă, și nu numai, acolo unde a gestionat anual bugete de multe milioane de lei.

Sora lui Gigi Becali deține o licență în comerț, dobândită la Academia de Studii Economice din București

Potrivit fanatik.ro, sora lui Gigi Becali a absolvit în anul 1979 prin obținerea diplomei de licență Facultatea de Comerț din cadrul Academiei de Studii Economice din București, iar ulterior, în același an, și-a început activitatea la Institutul de Cercetări pentru Componente Electronice (ICCE), unde a fost implicată până în 1996, moment în care acesta s-a transformat în Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Microtehnologie, IMT – București, după fuzionarea cu Institutul de Microtehnologie.

Este vorba despre primul astfel de institut înființat la nivelul Europei de Est și unul dintre cele vechi din acest domeniu, care de-a lungul timpului a operat în zone precum dezvoltarea unor diferite aplicații în micro și nano-tehnologie, crearea unor noi metode de calcul și de inteligență artificială, generarea unor platforme digitale în zona de sănătate, mediu și energie.

De asemenea, IMT a colaborat de-a lungul timpului cu Agenția Spațială Română, dar și cu sud-coreenii de la Samsung, și, în aceeași măsură, a gestionat la anumite momente proiecte finanțate de și de către Agenția Spațială Europeană.

Domnica Geambazi a activat o bună perioadă ca director economic în cadrul unei instituții foarte importante din structura statului român

În cadrul acestei instituții, Domnica Geambazi a ocupat funcția de director economic interimar din 1999 până în 2009, moment în care a primit confirmarea în această funcție, pe care a ocupat-o până când a ieșit la pensie, conform sursei citate anterior.

Din această postură, ea a făcut parte din Consiliul Director al IMT București, fiind implicată prin prisma acestui rol în mai multe programe operaționale, unde a trebuit să gestioneze bugete cumulate de peste 40 de milioane de lei.

Așadar, este destul de clar că sora lui Gigi Becali ar avea capacitatea pentru a gestiona fără mari probleme, din postura sa de fost director economic în cadrul unei instituții extrem de importante din structura statului român, activitatea de la FCSB, în cazul în care se va pune din nou problema ca fratele ei să îi cedeze acțiunile clubului roș-albastru, așa cum chiar el a anunțat în mod public în urmă cu aproximativ un an.

Femeia a fost nominalizată la un moment de fratele ei să preia pachetul de acțiuni de la FCSB

„Nici acțiunile nu le mai țin eu. O să găsesc o soluție. Fetele mi-au zis: ‘Nu, tată, nu avem nevoie. Nu vrem balamucul ăsta’. I-am zis la ginere… Mi-a zis fata: ‘Tată, te rog să-mi lași bărbatul în pace. Nu mai vreau pușcărie. Ai promis că nu mai stăm în țara asta, nu te-ai ținut de cuvânt, lasă-ne în pace, nu vrem pușcărie, vrem să stăm liniștiți’.

Nu am cui să le dau, poate le pun pe numele lu’ soră-mea până le vând. Gata, la revedere fotbal. Degeaba mă mai sunați, nu mai vreau fotbal”, a spus Gigi Becali la momentul respectiv.

La scurt timp, în stilul caracteristic, patronul de la FCSB a revenit asupra deciziei și se pare că nu s-a ajuns în cele din urmă ca acțiunile vicecampioanei României să fie trecute pe numele Domnicăi Geambazi, soția omului de afaceri Constantin Geambazi și mama lui Vasile Geambazi, cel care la un moment dat chiar a făcut parte din acționariatul actualului lider din Superliga.

Ar mai trebuit menționat faptul că familia Geambazi a susținut la un moment dat, inclusiv din punct de vedere financiar, activitatea partidului politic „Noua Generație”, deținut în trecut de Gigi Becali. De exemplu, cu ocazia campaniei electorale din 2012, sora patronului de la FCSB și fiul ei au donat către această entitate peste 150.000 de lei, informează sursa citată anterior.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare