Sign in / Join

CE LOVITURĂ înainte de Rio: canoistul Liviu Dumitrescu, depistat pozitiv!

1078
0
Share:

Președintele Federației Române de Kaiac-Canoe, Ioan Bîrlădeanu, a confirmat că Liviu Dumitrescu, multiplu campion mondial și european alături de Victor Mihalachi în barca de canoe dublu, a fost depistat pozitiv la hormoni de creștere cu prilejul unui control antidoping inopinat efectuat pe 6 aprilie de Agenția Națională Antidoping (ANAD).

canoisti

Liviu Dumitrescu a fost suspendat provizoriu conform procedurii în asemenea cazuri și va rata participarea la regata de la Duisburg, din 21-22 mai, unde urma să lupte pentru calificarea la J.O. 2016. „L-au găsit pozitiv cu un hormon de creștere, la un nivel peste cel normal, și este suspendat temporar, conform procedurii. Urmează să facă contraexpertiza, iar apoi încă un test. Testul sangvin a avut loc la începutul lunii aprilie și a fost unul inopinat din partea ANAD. El a mai făcut apoi două teste de urină. La unul, în competiție, a ieșit negativ rezultatul, iar la al doilea, inopinat, nu avem încă rezultatul, e prea proaspăt. El nu va putea merge la regata de la Duisburg pentru că nu are timpul necesar să dovedească că este nevinovat. Mie mi-a spus că nu a luat absolut nimic. Susținătoare de efort au luat amândoi, și Dumitrescu, și Mihalachi, dar numai el a ieșit pozitiv. Dumitrescu s-a dus să-și facă un set de analize la alt laborator, și-a luat un avocat, susține în continuare că este nevinovat. După cât îi cunosc pe cei doi, cât de interesați au fost să facă performanță anul ăsta, la cât au muncit, la câte controale s-au făcut, nu cred că au avut curajul să facă un pas greșit”, a declarat președintele FRKC, Ioan Bîrlădeanu.

  • Pentru regata de la Duisburg, Victor Mihalachi nu se poate acomoda așa rapid cu un alt coleg de barcă, astfel că în proba de canoe dublu va merge un echipaj nou, al doilea ca valoare, format din Leonid Carp și Ștefan Strat. Dacă Strat și Carp vor obține calificarea la J.O., Dumitrescu ar mai putea ajunge la Rio de Janeiro, alături de Victor Mihalachi, dacă va reuși să-și dovedească nevinovăția în timp util.

„’Doamne ajută să fie o greșeală de laborator, dar știu că se întâmplă rar. La noi nu au mai fost cazuri de dopaj cu hormoni de creștere. Ultimul caz de care știu eu a fost prin 1993 sau 1994: Bebe Zabet, care acum e antrenor. Eu am o bănuială că poate a consumat carne contaminată, dar nu știu dacă este așa. Eu tind să cred că este nevinovat, pentru că amândoi făceau la fel, ce făcea Dumitrescu, făcea și Mihalachi, iar el nu a fost pozitiv. Amândoi sunt serioși, profesioniști adevărați. E o palmă pentru noi, dar ce putem face?”, a adăugat Bîrlădeanu.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER