Sign in / Join

Ce lovitură de 100 milioane îi dă Nike lui Adidas! Real Madrid, implicat în poveste

1196
0
Share:

Concurența Real Madrid – Barcelona se dădea, până acum, și la nivelul celor două firme de echipament sportiv care îmbrăcă echipele. De o parte avem Adidas, sponsorul tehnic al campioanei Europei, dincolo stă Nike și al său contract de peste 140 milioane euro cu emblema Cataluniei.

Neymar Boot Launch - Brazil

„Galacticii” vor să schimbe balanța, mai ales că ei primesc anual „doar” 70 de milioane de euro de la Adidas. Mărunțiș în comparație cu sponsorizarea de 120 de milioane oferită lui Manchester United. Ei, tocmai asta deranjează pe „Bernabeu”, zice presa apropiată Madridului. Cum e posibil ca tocmai campioana Europei să fie mult în urma unei formații care de câțiva ani buni nu mai câștigă nimic în afară de experiență?

Decis să nu mai lase lucrurile așa, Florentino Perez a demarat negocierile cu Nike. Americanii sunt pregătiți să arunce pe masă purcoiul de bani, 100 de milioane de euro, o sumă pe măsura pretențiilor celor de la Real.

„Real Madrid are contract cu Adidas şi a văzut că United a semnat un contract uriaş cu acelaşi brand. Real este campioana Europei, Manchester United nu a câştigat nimic. Oferta de 100 de milioane de euro pe sezon a lui Nike este tentantă”, scriu jurnaliştii spaniolii.

Parteneriatul dintre Real Madrid și Adidas a început în 1998, an în care gruparea fanion a Spaniei a renunțat la Kelme. În acelaşi an, rivala FC Barcelona semna cu Nike, iar de atunci a început o rivalitate nu doar pe plan sportiv, ci şi comercial.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER