Sign in / Join

Ce cadou i-a făcut Djokovici lui Murray, de ziua lui!

641
0
Share:

Victorie neașteptată la Roma, turneu dotat cu premii totale în valoare de 4.300.755 euro, pentru britanicul Andy Murray (locul 3 în clasamentul mondial), care l-a învins în finală pe liderul ierarhiei ATP, sârbul Novak Djokovici.

Novak-Djokovic

Nu atât succesul lui Murray a șocat, cât maniera în care a făcut-o. „Djokerul” a părut că nu-l interesează câtuși de puțin meciul și parcă și-a dorit să-i facă un cadou frumos britanicului cu ocazia aniversării a 29 de ani.

Partida a durat o oră şi 35 de minute și, pe durata sa, Murray a servit 4 aşi şi a comis o singură dublă greşeală. Procentajul primului serviciu a fost de 64%, iar britanicul a concretizat 82% dintre punctele jucate (48% pe serviciul 2). Andy nu şi-a pierdut niciodată serviciul şi a reuşit 3 break-uri (din 6 oportunităţi). Finala a fost controlată şi câştigată de către Murray pentru că a jucat mai bine, iar cifrele o confirmă. Andy a avut 24 de mingi direct câştigătoare, spre deosebire de cele 15 ale lui Djokovic. În plus, Novak a comis mai multe greşeli neforţate decât adversarul său: 23-19.

Pentru performanţa reuşită la Roma, Andy Murray va primi 1000 de puncte în clasamentul ATP şi un cec în valoare de 717.315 de euro. Lui Djokovic îi revin 600 de puncte ATP şi un premiu de 351.715 de euro.

  • Djokovic pierduse doar unul din ultimele 13 întâlniri directe cu Murray, dar britanicul a etalat un joc foarte bun şi a profitat de oboseala acumulată de către sârb în semifinala de sâmbătă seară, care a durat trei ore. Bilanţul întâlnirilor directe devine 23-10 în favoarea lui Djokovic.

„Este greu când joci un meci noaptea şi apoi trebuie să revii pe teren în ziua următoare, dar îl felicit pe Nole”, a declarat Murray după meci, recunoscând carenţele fizice cu care s-a confruntat adversarul său.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER