Sign in / Join

Ce aroganță pregătesc baschetbaliștii americani pentru J.O.!

446
0
Share:

Baschetbaliștii americani se respectă și la Rio de Janeiro. La fel cum au procedat în urmă cu 12 ani, la Atena, componenții „Dream Team” au ales să se cazeze pe durata J.O. pe un pachebot de lux. De data aceasta, „Silver Cloud Liner” este alegerea lor, la un preț pe măsura supervedetelor din NBA – 50.000 de dolari pentru întreg sejurul la Olimpiadă!

silver_cloud-8903923-passengers_ship-8-71802

Satul Olimpic din Rio nu este de nasul jucătorilor de baschet, scrie presa americană. Totuși, ca să ofere o explicație, Jerry Colangelo (directorul echipei SUA) a mizat pe …liniștea de care au nevoie sportivii: „Pentru că băieții noștri sunt foarte cunoscuţi, suntem cei mai îndreptăţiţi să mergem dincolo de ceea ce ne-au oferit organizatorii, mai ales dacă ne gândim și la securitatea jucătorilor. Noi facem tot ce trebuie pentru a ne proteja sportivii”. Alte cauze care au stat la baza unei astfel de decizii sunt problemele din Satul Olimpic prezentate deja de ziariști: lipsa energiei electrice și a apei calde în camere, mizeria, securitatea scăzută.

„Silver Cloud Liner” dispune de două piscine (una acoperită, una în aer liber), un casino, baruri și numeroase magazine. Camerele sunt spațioase și complet utilate, iar personalul de bord are diverse specializări, inclusiv în recuperare sportivă.

Echipa de baschet masculin a SUA este campioana en-titre, după ce la ediția din 2012 (Londra) și-a apărat titlul în finala cu Spania (107-100). În total, din 17 participări la J.O., americanii au câștigat aurul olimpic de 14 ori!

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER