Câte clase are miliardarul Ion Țiriac. Omul de afaceri nu a avut o relație prea apropiată cu școala

Ion Țiriac a reuşit şi în tenis, şi în afaceri. Bărbatul de 84 de ani n-a avut însă o relaţie prea strânsă cu şcoala. A terminat liceul şi a dat BAC-ul în urma unor presiuni care s-au făcut asupra lui.

A strâns o avere de 1,2 miliarde de euro, probabil datorită inspiraţiei, flerului şi a oportunităţilor pe care le-a fructificat. Asta pentru că studiile „nu-l recomandă” pe Ion Ţiriac.

Fostul premier al Ceauşiştilor l-a presat să „termine” liceul

Cu mare greutate şi chin, Ţiriac a „terminat” liceul, apoi şi-a luat şi BAC-ul. A fost lăsat fără pașaport, în urma unui ordin, pentru a fi forțat să termine clasele a 9-a și a 10-a și să dea şi „Examenul maturităţii”.

Omul de afaceri a spus răspicat cui îi datorează diploma de BAC.

„Pot să-mi exprim încă o dată public recunoștință în fața familiei Maurer (n.r. Ioan Gheorghe Maurer, fost prim-ministru în epoca Ceaușescu). Cum la o vârstă foarte fragedă am început să joc tenis cu dumnealui, știa situația mea.

La un moment dat, m-am dus la cadre la Ministerul Tineretului şi Sportului şi mi-au spus: ‘Domnule, dumneata nu mai ai pașaportul’. Eu am reacționat: ‘Sunteți nebuni?! Eu mâine trebuie să plec la Moscova, spuneți-le șefilor. Cum să nu am eu pașaport, ce, am omorât pe cineva?!’

Maurer dăduse ordin să-mi ia paşaportul până nu termin liceul. Ei, în patru luni de zile am terminat și a IX-a şi a X-a şi Bacalaureatul. Și pe urma mi s-a spus: Uite paşaportul, dar ce facultate vrei să faci?”, a recunoscut Ion Țiriac.

Cine este Ion Ţiriac

Ajuns la 84 de ani, Ion Ţiriac este unul dintre cei mai bogaţi şi mai celebri români. El și-a început cariera de jucător de tenis la simplu în anii 1960, până când a trecut la dublu masculin și și-a unit forțele cu Ilie Năstase.

După revoluţia din ’89, Ion Țiriac a crezut că e un moment prielnic să investească în capital în România și a fondat Banca Țiriac, care este prima bancă privată din țară.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare