Sign in / Join

Cătălina Ponor, aur la bârnă, la Cupa Mondială

528
0
Share:

Revenire spectaculoasă în competițiile internaționale pentru Cătălian Ponor, marea campioană a gimnasticii românești și una dintre cele mai titrate sportive din istorie.

Catalina Ponor

Constănțeanca a cucerit, sâmbătă, medalia de aur la bârnă, la Cupa Mondială de gimnastică artistică de la Doha (Qatar). Cătălina Ponor (28 ani) a obținut cea mai mare notă din calificările la bârnă (14,650), a doua fiind elvețianca Giulia Steingruber (14,250 puncte). În finală, Ponor a învins-o pe brazilianca Thauany Lee de Araujo, notată cu 14,150 puncte, în timp ce medalia de bronz i-a revenit gimnastei portugheze Filipe Martins (13.900 puncte).
Tot sâmbătă vor mai evolua, în finala de la sol, Diana Bulimar şi Dora Vulcan. La cea de-a noua ediţie a World Challenge Cup, de la Doha, dotată cu premii totale de 50.000 de dolari, participă peste 100 de gimnaşti din 33 de ţări.

Primul concurs internațional la care participă după patru ani

Cătălina Ponor a revenit la pregătiri în urmă cu un an, după patru ani de la retragere, dar în toamnă a suferit o intervenţie chirurgicală la tendonul lui Ahile, care a ţinut-o în afara pregătirilor câteva luni, interval în care a avut loc şi Campionatul Mondial de la Glasgow, pe care l-a ratat. Medalia de aur obținută la Doha a reprezentat primul triumf pentru Ponor din 2012 încoace, anul în care ea hotărâse să pună capăt carierei.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER