Cătălina Ponor analizează șansele gimnasticii românești de a concura la J.O.

430
0
Share:

Pentru prima dată în istoria gimnasticii, echipa feminină a României se vede obligată să „joace” în preliminarii dacă vrea să fie prezentă la Olimpiada de vară.

Cătălina_Ponor

Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică la Atena și dublă medaliată la ediția din 2012, a analizat șansele României de a participa la Rio 2016. Ponor admite că nu se află la cel mai înalt nivel al său înaintea turneului preolimpic (16-18 aprilie), dar chiar și așa rămâne încrezătoare: „Mai sunt dureri la tendonul lui Ahile, dar ușor-ușor încep să meargă lucrurile mai bine și pentru mine. Am reușit să sparg gheața cu două concursuri și am prins mai multă încredere. Cred că nu sunt nici la jumătate din capacitatea la care ar trebui să fiu. Mai este foarte mult de lucrat pentru că eu am foarte mari pretenții de la mine, având în vedere rezultatele obținute până acum. La turneul preolimpic voi face două aparate, bârnă și sol, care mi-au plăcut întotdeauna și voi încerca să aduc un plus echipei. Presiune există, pentru că nu am mai fost într-o astfel de situație până acum. Este un concurs foarte important pentru noi, trebuie să ne ducem cu încredere și chiar dacă există presiune, sper să nu avem ratări. Dacă nu avem ratări, șansele de calificare sunt mari”.

Diana Bulimar, o altă componentă de bază a echipei, speră să evolueze fără ratare la cele patru aparate: „Eu mă simt bine, voi face patru aparate. Echipa este pe drumul cel bun, am făcut antrenamente bune după concursul din Belgia și sperăm să mai urcăm un pic. Emoții, presiune vor fi oricum, dar trebuie să știm să le controlăm. Dacă ne calificăm, va fi a doua mea Olimpiadă, nu credeam că voi ajunge până aici. Dar trebuie să luăm pas cu pas fiecare etapă. Sunt calificările, europenele și abia apoi Olimpiada cea mai mare. Între aceste două Olimpiade am avut parte de trei operații la genunchi și totuși sunt aici, chiar dacă lucrez cu o genunchieră, mă simt bine, pot lucra, nu mai am nicio problemă la genunchi. Orice gimnastă are dureri, dar sunt suportabile”.

  • Loturile feminin și masculin de gimnastică artistică vor pleca duminică spre Brazilia. Turneul preolimpic de la Rio de Janeiro se derulează între 16 și 18 aprilie, cu participarea a 8 echipe, iar primele 4 clasate vor obține biletele pentru Rio. Echipele de pe locurile 5-8 vor putea să înscrie în concurs o gimnastă în probele individuale de la Rio.
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER