Sign in / Join

Cât de mic e marele Cojocaru

700
0
Share:
main-cojocaru

Cojocaru visează la cai verzi pe pereți (Credit foto: prosport.ro)

Dezvăluirile despre Cojocaru făcute de lituanianul Arlauskis, dar și informațiile din vestiar obținute de colegul Florin Marian sunt, într-un fel, șocante. Un tânăr jucător, unul din puținele produse ale Stelei din ultimii ani, ajunge în lotul echipei mari, ba chiar e băgat și titular în unele meciuri, dar se comportă lamentabil la antrenamente și cu cei din jurul lui. În loc să mulțumească destinului că are privilegiul să joace la cel mai înalt nivel, să învețe de la cei mai experimentați, să crească în valoare, Cojocaru are aere de vedetă, vorbește urât cu toată lumea din club, dar și cu jucătorii mai vechi, nu se antrenează cum trebuie!

“Minte de copil”, așa îl caracteriza Arlauskis pe Uriașul de 19 ani. Și, într-adevăr, la vârsta asta mintea unui băiat abia trecut de majorat nu este coaptă, cum se spune. Cojocaru crede că, odată ajuns la Steaua, e deja un mare portar, o mare vedetă a fotbalului românesc și mondial, un superstar pe care se bat deja marile cluburi europene. Dar evadând din propriul imaginar în lumea reală, cineva trebuie să-i spună, părinții în mod normal, că e mic, mic de tot dacă nu știe să respecte și să aprecieze locul unde muncește, colegii cu care lucrează, sau pe cei care îl ajută să își facă meseria, de la magaziner la omul care tunde iarba, de la medic la preparator fizic.

Cojocaru e un portar talentat, de perspectivă, dar un ochi atent și experimentat poate spune că, pentru a ajunge unde se crede deja, domnul Cojocaru trebuie să muncească și să învețe să respecte. Fără aceste două condiții, va rămâne o veșnică promisiune.

 

Florin Caramavrov

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER