Sign in / Join

Canotaj: barca de 8+1 nu lipsește de la Rio!

616
0
Share:

âUna dintre cele mai mari canotoare din istorie, Elisabeta Lipă, acum ministru al Tineretului și Sportului, anunță că, la această disciplină, România va avea la Olimpiada din Brazilia cinci ambarcațiuni și 19 sportivi.

wide-full1401628098

Prezentă în Elveția la regata de calificare la Jocurile Olimpice, Elisabeta Lipă a declarat: „Canotajul românesc va merge la Rio cu cinci ambarcațiuni și un total de 19 sportivi. Îmi voi aminti mult timp ziua de marți, cu tot potopul de sentimente care m-au încercat pe malul Lacului Rotsee – Lucerna, speranțe, emoții, tensiune, temeri, lacrimi, iar la final o mare bucurie. O bucurie copleșitoare. M-am bucurat pentru canotajul românesc, pentru fetele mele, care trudesc zi de zi pentru a-și împlini visul olimpic, pentru colectivul de antrenori. M-am bucurat și pentru mine, pentru că sunt parte a acestei lumi. Am reușit două calificări la Jocurile Olimpice. Și ce calificări! La 8+1, olandezele au plecat ca din pușcă, pe principiul ori la bal, ori la spital. Au avut sub trei minute pe prima mie, ceea ce spune totul. Dar fetele noastre nu s-au lăsat, au ținut aproape și au fost net mai bune pe final. Dacă la 8+1 mă gândeam încă de acasă că nu se poate să nu ne calificam, o frumoasă surpriză mi-au făcut fetele de la dublu, categorie ușoară. Ionela Livia Lehaci și Gianina Elena Beleagă au fost fantastice. Pe ultimii 250 de metri barca lor parca zbura. Mă uitam la ele și parcă retrăiam cursa noastră de aur de la Atena, din 2004. Și atunci a fost la fel. Abia aștept finalele olimpice, unde bătălia va fi pe viață și pe moarte”.

Două echipaje românești, cel de 8+1 rame și cel de dublu vâsle categorie ușoară, au adus marți canotajului românesc alte calificări la Jocurile Olimpice de la Rio, cu ocazia finalelor regatei preolimpice de la Lucerna (Elveția).

  • Canotajul românesc are în palmares 242 medalii olimpice, mondiale și europene, iar echipajul feminin de 8+1 nu a lipsit în ultimii 40 de ani de la Olimpiadă.
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER