Când va fi Chipciu mare fotbalist

2880
0
Share:
Meciul de fotbal Steaua - Concordia Chiajna, scor 4-0, restanta din etapa 3, liga 1, tur, campionat 2013-2014, desfasurat pe stadionul Ghencea, in Bucuresti. 14.02.2014

Chipciu a făcut cel mai bun meci al său din ultimii doi ani (Credit foto: antidotul.ro)

Ca susţinător al fotbalului adevărat şi spectaculos, vreau să mă bucur cât mai des pentru astfel de execuţii, cum au fost golurile lui Chipciu cu Pandurii. De asta îmi place fotbalul: ador să văd mingea turtită, lovită bine, să nu se mai învârtă în aer şi să se ducă în vinclu după un şut de la 20 şi ceva de metri.

Exact asta se aşteaptă de la Chipciu, deşi el se făcea că nu înţelege spre finalul campionatului trecut, când încerca să ne explice că este în grafic, şi cu golurile, şi cu pasele decisive.

Când simţi un fotbalist ca Alex Chipciu, devii, ca suporter, un pic mai exigent, poate prea exigent uneori, dar vrei să vezi de la tipul ăsta de jucător mult mai mult decât vezi la un oarecare, pentru că el are geniu, are fineţe, are altceva decât un om obişnuit.

Chipciu a trecut printr-o perioadă grea după accidentarea din 2013. Nu a mai fost el, chiar dacă recunoaşte sau nu asta. Poate a existat şi o reţinere psihologică, poate că i-a fost frică să nu mai treacă prin ce a trecut, poate au apărut şi alte cauze – prea plin buzunarul sau mulţumirea de sine, dar Chipciu nu a mai atins nivelul dinaintea accidentării.

Reprezentaţia lui de aseară a entuziasmat. Ne aflăm într-un moment în care Steaua are nevoie de astfel de prestaţii în preliminariile Ligii, aşa cum şi naţionala României are nevoie de evoluţii strălucitoare ale lui Chipciu în preliminariile C.E. şi, sperăm noi, la turneul final.

Pentru a spune cu certitudine că şeptarul Stelei este un jucător strălucitor, el trebuie să repete cât mai des execuţiile şi registrul de aseară. Sunt mulţi jucători cu sclipiri, dar puţini cei care au constanţa acestor sclipiri. Cei din urmă sunt marii jucători.

 

Florin Caramavrov

Share:

Leave a reply