Când se joacă FCSB – Corvinul, în Supercupa României! Va fi primul meci al sezonului 2024/2025

FCSB (câștigătoarea SuperLigii) și Corvinul Hunedoara (câștigătoarea Cupei României) vor fi cele două protagoniste ale Supercupei României, meciul care va deschide sezonul 2024/2025 din fotbalul românesc.

FCSB – Corvinul se joacă pe 6 iulie

FCSB și Corvinul vor deschide balul noului sezon din România. Cele două formații urmează să se întâlnească pe data de 6 iulie, pe terenul campioanei din SuperLiga. Rămâne de văzut unde va evolua la acea vreme clubul lui Gigi Becali, asta deoarece Arena Națională va fi indisponibilă în perioada respectivă.

Cel mai probabil, stadionul din Ghencea va găzdui acest meci, dar și duelurile FCSB-ului în timpul verii.

În cadrul ședinței CEx, care a avut loc azi, 29 august, s-a descis ca în următorii trei ani Supercupa României să se dispute pe terenul câștigătoarei Superligii.

Luând în considerare faptul că echipa campioană a României intră mai devreme în tururile de calificare ale competițiilor europene intercluburi și pentru a sprijini performanța echipelor românești în competițiile europene, membrii CEx au decis ca în următoarele trei sezoane Supercupa României, primul meci al sezonului, să se dispute pe terenul campioanei României.

În luarea deciziei a contat și faptul că Supercupa reprezintă un trofeu important pentru cluburile din România, evitându-se astfel impactarea negativă a pregătirii meciurilor europene.

Aceeași regulă se va aplica și în fotbalul feminin. În situația în care sunt dificultăți de organizare, din diverse motive, meciul va fi organizat pe terenul echipei care câștigă Cupa României„, nota FRF, în august 2023.

Corvinul va juca la Sf. Gheorghe în cupele europene

În cazul în care va obține aviz favorabil din partea celor de la UEFA, Corvinul Hunedoara va evolua pe stadionul lui Sepsi meciurile din preliminariile Europa League. Anunțul i-a aparținut lui Dan Colesniuc, președintele clubului, care a dezvăluit că oficialii de la Sf. Gheorghe i-au făcut această propunere.

Stadionul lui Sepsi a fost dat în folosință în anul 2021 și a costat aproximativ 25 de milioane de euro. Are o capacitate de 8.400 de locuri și corespune standardelor impuse de UEFA.

„Mă bucur că am castigat cupa, suntem un oraş, o echipă, o comunitate. Victoria este a tuturor, a celor din tribună, din galerie, care au împins echipa de la spate. Chiar dacă am avut trei momente foarte dificile, echipa Corvinul nu a cedat niciodată. Dintre cele trei încercări, s-a dovedit că suntem echipa foarte bine pregătită şi avem moral foarte bun, că nu vrem să pierdem niciodată

Am luat Cupa României, am demonstrat că suntem o echipă puternică şi că meritam să mergem mai departe în Europa. Am jucat de la egal la egal cu toate echipele din Liga 1. O să reprezentăm cu mândrie Romania şi nu o să cedăm, chiar dacă jucam cu orice echipa în Europa. O să vedeţi că luptam până în minutul 90, luptam până demonstrăm că merităm să reprezentăm Romania.

Am primit invitaţia de la Sfântu Gheorghe (n.r. – să joace meciurile de acasă din preliminariile Europa League). Ne-au felicitat, au fost primii care ne-au întins o mână. Este un stadion care îndeplineşte toate condiţiile şi vom merge în Sfantu Gheorghe”, a declarat Dan Colesniuc, pentru Prima Sport

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare