Sign in / Join

Canada a câștigat Cupa Mondială la hochei

Share:

Echipa Canadei, câștigătoare a ultimelor două ediții ale Olimpiadei de iarnă (2010, 2014), și-a adjudecat și Cupa Mondială la hochei pe gheață, relansată anul acesta după o întrerupere de 12 ani de Liga profesionistă nord-americană (NHL). Canadienii s-au impus în finală în fața selecționatei Europei, pe care a învins-o cu 2-1, în cel de-al doilea meci al finalei, jucate la Toronto. Finala s-a jucat pe sistemul “cel mai bun din trei partide”, iar Canada câștigase și prima dispută, cu 3-1

Sidney Crosby, căpitanul echipei Canadei, în vârstă de 29 ani, a fost desemnat, cel mai bun jucător al Cupei Mondiale, grație celor 3 goluri și 7 pase decisive reușite pe parcursul competiției. Astfel, la câteva luni după ce a câștigat Cupa Stanley cu Pittsburgh Penguins, hocheistul canadian reușește să câștige unul dintre puținele trofee care îi lipsea din palmares.

Cupa Mondială NHL din acest an , care a debutat pe 17 septembrie, a adunat la start opt selecționate (Statele Unite, Suedia, Finlanda, Europa, America de Nord, Cehia, Rusia și Canada), compuse exclusiv din hocheiști care evoluează în Liga profesionistă nord-americană de hochei pe gheață.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER