Sign in / Join

Camelia Potec, lobby pentru un club privat de sport

528
0
Share:

Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM), a declarat. miercuri, într-o conferință de presă, că își dorește să extindă la nivel național proiectul de selecție a copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 11 ani intitulat „În căutarea viitorilor campioni”.

camelia-potec-2

Potec a explicat că proiectul, susținut de „Stejarii Country Club”, este unul privat, și așteaptă sprijinul autorităților locale pentru atragerea copiilor către înot. „Noi suntem dispuși să oferim acest proiect și altor instituții și autorități locale pentru că avem copii talentați care practică înotul. Avem contacte cu toate cluburile din țară, dar, din păcate, nu putem trimite acest proiect din partea federației pentru că este unul privat. Dar, dacă vom fi contactați, îl vom oferi și bineînțeles că vom fi alături. Sunt necesare astfel de proiecte în toată țara, avem nevoie de sprijinul autorităților locale să se implice și să îi sprijine pe copiii pentru că nu toți părinții își permit să susțină toate cheltuielile. Iar specialiști vom trimite noi acolo pentru selecție. Obiectivul nostru este să promovăm cât mai mult sportul, să ajungem la 10-20.000 de practicanți într-un an sau doi”, a spus fosta campioană olimpică.

  • Proiectul „Camelia Potec. În căutarea viitorilor campioni” se află la a treia ediție. La selecție au participat 250 de copii, iar în acest moment 24 dintre ei se află într-un cantonament de o săptămână la Stejarii Country Club.

Întrebată dacă este tentată să candideze la președinția COSR, Camelia Potec a răspuns negativ: „Îmi doresc să continui la federație și să îmi îndeplinesc obiectivele aici, așa că nu mă gândesc la conducerea COSR”.

Prezent la conferința de presă, antrenorul federal Silviu Anastase a afirmat că este important ca proiectul să se extindă la nivel național: „Este un proiect privat de succes, mi-aș dori ca el să se extindă la nivel național. Sper ca noi, ca federație, să găsim cât mai multe elemente valoroase, să le aducem la loturile naționale și să le promovăm mai departe. Noi mai avem două grupe găsite tot aici, la Stejarii Country Club, copii merg înainte, fac progrese foarte mari și în cel mai scurt timp vom avea rezultate și în campionatele naționale”.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER