Cadoul primit de Nicolae Stanciu, după EURO 2024! Căpitanul României are o colecție impresionantă

Nicolae Stanciu (31 de ani) a fost căpitanul României la EURO 2024 și unul dintre cei mai experimentați fotbaliști din lotul lui Edi Iordănescu (46 de ani).

Nicolae Stanciu a primit de la Radu Drăgușin un tricou cu Tottenham

Nicolae Stanciu se bucură din plin de zilele libere, iar căpitanul României a mers la Alba Iulia pentru a fi altături de familia sa. Acolo, mijlocașul are o colecție impresionantă de tricouri, dar și de medalii pe care le-a câștigat de-a lungul carierei sale.

Ultimele obiecte din colecția lui Nicolae Stanciu au fost reprezentate de tricoul lui Radu Drăgușin de la Tottenham, dar și de trofeul „Omul meciului”, primit de mijlocașul celor de la Damac după partida România – Ucraina 3-0.

Nicolae Stanciu și-a început cariera la Unirea Alba Iulia, club de la care s-a transferat în anul 2011 la FC Vaslui. După doi ani petrecuți la formația moldoveană, mijlocașul a ajuns la FCSB și mai apoi la Anderlecht, în schimbul sumei de 9.7 milioane de euro.

În iarna anului 2018, Stanciu a fost transferat la Sparta Praga și ulterior a îmbrăcat tricoul celor de la Al-Ahli, Slavia Praga, Wuhan Three Towns, iar acum pe cel al lui Damac.

Nicolae Stanciu: „Un gest pe care inima m-a îndemnat să-l fac”

Înaintea turneului final din Germania, Nicolae Stanciu a făcut un gest uriaș. A renunțat la tricoul cu numărul 10, cel pe care îl purta mereu la naționala României, și l-a ales pe cel cu numărul 21, care îi aparținea lui Olimpiu Moruțan, fotbalistul care a ratat EURO 2024 din cauza unei accidentări grave.

În cadrul unui interviu pentru FRF, Nicolae Stanciu a povestit totul și a dezvăluit când a luat decizia de a purta tricoul lui Olimpiu Moruțan.

”A fost ceva ce am simțit instant să fac (n.r. să port tricoul cu numărul 21). A fost un gest pe care inima m-a îndemnat să-l fac. Eram la Mogoșoaia, tocmai ce ieșisem din cameră să cobor la prânz, iar Moruțan era singur pe hol cu kinetoterapeutul, făcea exercițiile de recuperare. M-am pus lângă el pe o bancă, vedeam cum încerca să-și miște piciorul să-și facă exercițiile.

Dintr-una în alta a venit vorba de tricoul cu numărul 21 iar atunci i-am simțit durerea și tristețea pe care o avea în timp ce vorbeam și că nu poate să fie la un Campionat European. În acel moment m-am ridicat și ne-am dus în cameră la Ianis (n.r. Hagi) și i-am zis că eu voi juca cu numărul 21 și el să joace cu numărul 10”, a spus Nicolae Stanciu, într-un interviu pentru FRF.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare