Sign in / Join

Bute se bate în legendara DC Armory, din Washington

499
0
Share:

Meciul dintre Lucian Bute și Badou Jack, contând pentru centura WBC la categoria supermijlocie, va avea loc la arena „DC Armory”, din Washington, în data de 30 aprilie.

_0079_conv-Capital-Showdown-Boxing

Gala din capitala Statelor Unite va mai cuprinde, pe lângă duelul dintre Lucian Bute și Badou Jack, și confruntarea britanicului James DeGale, actualul campion mondial IBF la supermijlocie, cu mexicanul Rogelio Medina. Învingătorii celor două lupte urmează să se înfrunte într-un meci pentru unificarea titlului mondial la această categorie, în toamna acestui an.

Badou Jack (32 ani) a înregistrat ca boxer profesionist 20 de victorii, între care 12 prin KO, un egal și o înfrângere. El a intrat în posesia titlului mondial WBC pe 24 aprilie 2015, după victoria la puncte, în unanimitate, înregistrată în fața americanului Anthony Dirrell. Pugilistul, a cărui mamă este suedeză, iar tată gambian, își va pune în joc pentru a doua oară centura cucerită anul trecut, după ce a apărat-o cu succes în fața lui George Groves.

Lucian Bute (36 ani) are în palmares de 32 de victorii (25 KO) și 3 înfrângeri la profesioniști. De la pierderea titlului mondial IBF, în 2012, în fața englezului Carl Froch, românul a câștigat doar două dintre cele patru meciuri disputate. A fost pus la podea de haitianul Jean Pascal (în 2014) și recent de englezul James DeGale.

Badou Jack: „Sunt cel mai bun din lume la categoria supermijlocie!”

Plin de încredere, Badou Jack a declarat că Lucian Bute este un mare pugilist, dar unul pe care îl poate învinge: „M-am antrenat din greu pentru acest meci și sunt nerăbdător să urc în ring. Abia aștept să-mi apăr din nou titlul, pe 30 aprilie. Sunt cel mai bun supermijlociu din lume și am calitățile necesare să înving orice adversar cu care urc în ring. Sunt concentrat asupra lui Lucian Bute, însă știu că o victorie îmi va aduce o confruntare uriașă cu James DeGale”.

De partea cealaltă, Bute a preferat să adopte un discurs plin de diplomație: „Sunt încântat să am această oportunitate extraordinară. Badou Jack este un mare campion și a meritat titlurile mondiale cucerite. Mă antrenez din greu și promit să fiu în cea mai bună formă a carierei mele pe 30 aprilie. Este șansa mea să câștig centura WBA și să devin pentru a doua oară campion mondial. Voi câștiga lupta și le voi oferi iubitorilor boxului un meci spectaculos”.

Bilete de 200 de dolari

Biletele pentru gala de la Washington, promovată de Mayweather Promotions și Interbox, în colaborare cu Matchroom Boxing, au fost deja puse în vânzare, la prețuri cuprinse între 25 și 200 de dolari.
Evenimentul din DC Armory va fi produs și transmis în direct de gigantul media Showtime.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER