Sign in / Join

Burleanu vede România calificată din grupe la Euro 2016

Share:

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, are gânduri mari cu o lună şi jumătate înainte de startul Campionatului European din Franţa şi este sigur că naţionala antrenată de Anghel Iordănescu va depăşi faza grupelor la primul turneu final la care participă după o pauză de opt ani.

Răzvan_Burleanu

Burleanu, secretarul general Radu Vişan, secretarul general adjunct Gabriel Bodescu, antrenorii Viorel Moldovan şi Ionuţ Badea, alături de atacantul Claudiu Keşeru, plus Ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu. au participat la o conferinţă de presă la Ambasada României de la Paris, în care au vorbit despre obiectivele echipei naţionale antrenate de Anghel Iordănescu la turneul final al Campionatului European din Franţa. „Consider că echipa Franţei are şanse foarte bune la câştigarea titlului european, dar sper într-un rezultat pozitiv pentru noi în meciul de deschidere. Îmi doresc ca ambele echipe să treacă de faza grupelor şi să se întâlnească şi a doua oară la Euro 2016”, a declarat preşedintele FRF.

Antrenorul secund Viorel Moldovan a subliniat atuurile României pentru „europeanul” din vara acestui an: „Poate nu avem individualităţi cum vedem la cele mai puternice echipe ale Europei, dar avem o echipă omogenă, disciplinată tactic. Naţionala României are forţă de grup şi este greu de manevrat de adversari”.
„În campania de calficare pentru Euro 2016 nu am avut o bază de selecţie deosebită. Statistic vorbind, în România sunt legitimaţi pentru fotbal doar 0,5% din totalul populaţiei, dar sperăm ca prin programele de dezvoltare lansate de FRF acest aspect să se îmbunătăţească în următorii ani. Am pornit iniţial de la un grup de 70 de jucători selecţionabili pentru Euro. Acum, după mai multe evaluări, am ajuns la 45. La finalul lunii mai, vom anunţa lotul de 23 pentru turneul din Franţa”, a completat Ionuţ Badea.

Keșeru dă scor exact: 1-1 pe 10 iunie!

Totodată, atacantul Claudiu Keşeru s-a declarat sigur că naţionala României va fi un adversar greu de învins, chiar şi de ţara gazdă, Franţa: „Vă asigur, şi aici vorbesc în numele tuturor băieţilor care pot fi convocaţi la Campionatul European, că vom trata meciul de deschidere cu mare determinare şi că vom avea o prestaţie bună. Eu cred într-un rezultat de egalitate, 1-1. Chiar dacă în preliminarii nu am marcat foarte multe goluri, echipa a practicat un joc ofensiv şi are o preocupare permanentă pentru organizarea atacului”.

  • În meciul de deschidere la Campionatul European, naţionala României va întâlni gazda competiţiei, Franţa, într-o partidă care se va disputa pe 10 iunie, la Paris, pe Stade de France, de la ora 22:00.
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER