Sign in / Join

Burleanu se trage de șireturi cu noul președinte al UEFA

1081
0
Share:

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a mărturisit că este apropiat de noul preşedinte al UEFA, slovenul Aleksander Ceferin, pe care l-a şi votat la alegerile de miercuri, de la Atena.

burleanuuuuu

„Sunt în contact direct şi permanent cu Aleksander Ceferin, împărtăşim aceleaşi valori şi avem obiective comune. Consolidarea şi promovarea UEFA în ipostaza de cea mai performantă instituţie sportivă din lume sunt deziderate esenţiale care au determinat acest vot. Totodată, ne dorim organisme ale UEFA care să funcţioneze la parametri optimi şi un Comitet Executiv compus din preşedinţi activi ai federaţiilor naţionale, iar aceste elemente din programul lui Aleksander Ceferin au fundamentat direcţia susţinerii noastre”, a declarat Răzvan Burleanu.

Cu o zi înainte de alegerile pentru desemnarea noului preşedinte al forului european, Federaţia Română de Fotbal şi-a anunţat susţinerea pentru Aleksander Ceferin, conducătorul federaţiei de fotbal din Slovenia. Răzvan Burleanu şi-a motivat alegerea în felul următor: „Decizia susţinerii candidaturii lui Aleksander Ceferin a venit în urma unei analize îndelungate a viziunilor şi strategiilor propuse cu ocazia acestor alegeri. În urma dezbaterilor din cadrul grupului de lucru regional care reuneşte 13 asociaţii naţionale, membre UEFA din această zonă a Europei, am stabilit trei concluzii importante. În primul rând, am construit un profil ideal al candidatului care să îndeplinească atât obiectivele fiecărei asociaţii naţionale, cât şi obiectivele regionale. Apoi, am constatat că strategia reformatoare a domnului Ceferin propune un plan de acţiuni tranşante, fără de care fotbalul european nu poate progresa. Nu în ultimul rând, am fost convins că viziunea dumnealui propune un liant real între Estul şi Vestul fotbalistic european, aspect fundamental pentru dezvoltarea acestui fenomen sportiv la nivelul continentului”.

  • Răzvan Burleanu, în vârstă de 32 de ani, consideră că, de acum, România va contribui direct la dezvoltarea fotbalului european:„Fotbalul românesc va contribui direct de acum la procesul de reforme din cadrul UEFA şi, în acelaşi timp, va beneficia de asistenţă permanentă, în plan instituţional şi sportiv, pentru îndeplinirea obiectivelor pe care ni le-am asumat prin Planul Strategic de Dezvoltare a Fotbalului din România 2015-2020”.
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER