Sign in / Join

Burleanu, reclamat la UEFA și FIFA!

Share:

Pompiliu Popescu, fostul medic al echipei naţionale, a trimis două scrisori oficiale la FIFA şi UEFA, în care semnalează faptul că preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a comis o serie de acţiuni discriminatorii şi ilegale.

 Răzvan_Burleanu

În scrisorile adresate preşedintelui FIFA, Gianni Infantino, şi secretarului general interimar al UEFA, Theodore Theodoridis, Pompiliu Popescu menţionează că a fost înjosit şi discriminat de către Răzvan Burleanu, care i-a îngrădit dreptul la exprimare liberă.

„Dl. Burleanu şi-a motivat public decizia de a ne destitui cu numai o lună înainte de primul nostru meci la Euro printr-o serie de neadevăruri, unele din ele înjositoare şi discriminatorii, afirmând despre persoana mea că «Dr. Popescu aparţine unei lumi DECREPITE» (=îmbătrânite, ramolite, sclerozate), ce a adus ofensă la scară naţională a tuturor valorilor intelectuale din această vârstă, contravenind principiilor sacre de combatere a DISCRIMINĂRII, XENOFOBIEI şi RASISMULUI ale UEFA, FIFA şi UE şi totodată a încălcat dreptul la exprimare liberă pe care îl are orice cetăţean din UE”, susţine Pompiliu Popescu.

Pompiliu Popescu informează FIFA şi UEFA că el şi întreg staff-ul medical (5 kinetoterapeuţi-maseuri) nu au primit bonusul financiar, conform contractelor, din banii oferiţi de UEFA: „Am decis să am o discuţie cu Burleanu Marian-Răzvan, în urma căreia mi-a reproşat că am dezvăluit în presă faptul că nu ni s-au onorat drepturile financiare, şi ca urmare a hotărât demiterea mea şi a întregului staff medical (09.05.2016) şi imediat au procedat la achitarea integrală a premiului meu conform contractului şi diminuarea drastică a sumelor celor 5 kinetoterapeuţi din staff (aceştia au primit doar 5% faţă de 25% cât aveau de primit)”.

Doctorul Pompiliu Popescu (65 ani) a fost medicul echipei naţionale de fotbal a României din 1990 până în 9 mai 2016.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER