Sign in / Join

Bumba, sacrificat pe bani puţini

626
0
Share:
claudiu-bumba

Bumba, unul dintre puţinii fotbalişti din Liga I pe care se puteau lua câteva milioane de euro (Sursa foto: oricesport.ro)

Transferul lui Bumba la Hapoel Tel Aviv pentru 650.000 de euro confirmă criza de identitate şi de valoare prin care trece fotbalul românesc. Dacă am ajuns să dăm unul dintre cei mai buni tineri jucători din campionat, titular în naţionala U21 a României, cu o sumă care nu se plăteşte nici pentru un fotbalist de 35 de ani în marile campionate ale Europei, înseamnă că am ajuns rău de tot. Înţeleg că acest cuantum scade şi din cauza faptului că jucătorul e în ultimul an de contract, dar, hai să fim serioşi, suma e mică, mică de tot pentru un talent de 21 de ani.

Pentru ASA, transferul pare ok, ţinând cont de faptul că acest club care s-a bătut pentru titlu nu a avut bani de salarii în tot returul trecut şi a aşateptat drepturile tv pentru campionatul ce vine ca să iasă din impas. Nu vi se pare că e ceva în neregulă? ASA nu are patron, nu are sponsor, nu are alte surse de finaţare în afara banilor din drepturile tv? Dar nu cele la zi, ci acelea din viitor!

Dacă privim din acest punct de vedere, Dan Petrescu a făcut un gest de inconştienţă semnând cu ASA. Din ce se finanţează acest club? Cine îi dă salariul antrenorului şi cine îi plăteşte staff-ul.

Şi chiar trebuie să înţelegem de ce nu s-a opus Petrescu transferului lui Bumba, unul dintre cei mai buni şi cei mai de perspectivă jucători din lot. De undeva, trebuie să-i vină şi lui banii din contract.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER