BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera

Gigi Becali se confruntă din nou cu anumite probleme de natură juridică după ce un dosar mai vechi ce îl privește pe patronul de la FCSB, dar și pe mai multe rude ale sale, a fost redeschis.

Este vorba despre dosarul în care omul de afaceri și Mihai Lucian Becali, Dumitru Becali, Hristu Becali, Vasile Geambazi, Vasile Afilipoaie și Ofelia Mocanu sunt acuzați că au devalizat societatea SC Avicola SA Iași.

Gigi Becali se confruntă din nou cu probleme juridice

Latifundiarul din Pipera a preluat această companie imediat după ce ea a fost privatizată, iar ulterior i-a desemnat pe apropiații săi numiți anterior să administreze activitatea.

În perioada în care s-a întâmplat acest lucru societatea a acumulat datorii în valoare de aproximativ 6.6 milioane de euro. De asemenea, înainte ca firma să intre în insolvență, se presupune că apropiații și rudele lui Gigi Becali au achiziționat la preț preferențial niște autovehicule care aparțineau companiei respective.

În plus, finanțatorul noii campioane a României este acuzat că a împrumutat către această societate anumite sume destul de consistente în urmă cu aproximativ 16 ani, beneficiind ulterior de pe urma unor dobânzi destul de mari. Mai mult, se presupune că el și-ar fi „aranjat” și mai multe ipoteci pe diferite bunuri ale firmei, inclusiv pe sediul ei și pe terenul pe care se afla.

S-a dispus recent rejudecarea „dosarului Avicola”

Astfel s-a ajuns ca Gigi Becali să devină acționar majoritar în companie, președintele comitetului director, dar și principalul creditor garantat, prin prisma acelor ipoteci puse pe bunuri.

Cei din sindicatul Avicola au ajuns deci la concluzia că familia Becali, prin aceste fapte, a devalizat filiala de la Iași și au formulat în urmă cu ceva timp o plângere penală în acest sens, solicitând ca împotriva oamenilor implicați în acest dosar să se dispună măsura executării silite a averilor pentru recuperarea prejudiciilor evaluate la circa 6.6 milioane de euro.

Inițial, Tribunalul Iași a respins această cerere invocând motivul prescripției faptelor. Doar că recent, potrivit dezvaluirea.ro, magistrații de la Curtea de Apel Iași, după ce au fost sesizați în acest sens, au stabilit că decizia inițială a fost una nelegală și au dispus astfel măsura rejudecării dosarului.

Se dorește recuperarea prejudiciului prin procedura „angajării răspunderii”, deoarece se consideră că oamenii implicați în dosar „au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice în interesul unei alte persoane, au dispus în interes personal continuarea unei activităţi care ducea în mod vădit persoana juridică la încetarea de plăţi, au ținut o contabilitate fictivă, au făcut să dispară unele documente contabile sau nu au ținut contabilitatea în conformitate cu legea, au deturnat sau au ascuns o parte din activul persoanei juridice ori au mărit în mod fictiv pasivul acesteia în luna precedentă încetării plăților, au plătit sau au dispus să se plătească cu preferință unui creditor, în dauna celorlalți creditori”.

Cu ce probleme de această natură s-a confruntat patronul de la FCSB de-a lungul timpului

După cum se știe deja foarte bine, Gigi Becali a executat în urmă cu aproximativ 10 ani o pedeapsă cu închisoarea în celebrul „dosar Valiza”. Cam în aceeași perioadă el a mai avut probleme de acest gen în dosarul schimburilor de terenuri cu MApN, iar ceva mai recent a fost acuzat în spațiul public pentru că s-a prezentat la acel „Referendum pentru familie” cu toate că, în urma condamnării anterioare, nu ar fi avut încă la acel moment acest drept.

Legat de această ultimă speță, prima decizie, care nu a fost însă una definitivă, a fost furnizată în noiembrie 2023 de către Judecătoria Buftea, instanță care a ajuns la concluzia că faptele respective s-au prescris.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare