Sign in / Join

Blatteriștii

567
0
Share:
sepp-blatter-pic-action-images-793807428

Blatter a condus fotbalul mondial timp de 17 ani (Credit foto: mirror.co.uk)

Se dovedește ușor-ușor ceea ce puțini au avut curajul să o spună, că FIFA a ajuns un cuib al corupției și al minciunii, o groapă urât mirositoare a banilor negri-murdari. Acuzațiile englezilor și americanilor, arestările din ultimul timp, retragerea prea târzie a lui Blatter ne arată, din păcate, în ce stadiu a ajuns fotbalul, pe care noi încă îl mai considerăm un sport. De fapt, fotbalul a devenit o imensă afacere, concepută și condusă de acest nemuritor până acum Blatter, unde se învârt sute de milioane de euro anual. Din aceste sute de milioane, câteva zeci ajungeau în buzunarele „băieților deștepți”, diverși membri sau vicepreședinți ai Comitetului Executiv al FIFA.

Mircea Sandu, un Blatter românesc, ne ia de proști spunându-ne că blatterul de la FIFA nu s-ar preta să ia șpagă un million de euro, atât timp cât el are afaceri de zeci de milioane. Hai, nu zău? Un million de euro o fi de colea! Adică nu are vreo mare valoare pentru marele șef al unui fotbal corupt. Un million de euro șpagă reprezintă un milion de euro, adică o sumă imensă, pentru oricine în lumea asta. Nu ne mai lua de fraieri, nea Traiane! Și stai matale liniștit, că nu e vorba numai despre millionul ăla.

Scandalul de corupție de la FIFA poate dărâma din temelii această instituție. Ideea e ca la alegerile ce vor veni în curând să nu iasă tot un “blatterist”, adică vreun președinte susținut de Blatterul cel adevărat. Atunci, chiar ne-am nenorocit cu fotbalul nostru cu tot.

 

Florin Caramavrov

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER