Sign in / Join

Biletul săptămânii din Liga I

709
0
Share:

Etapă interesantă în prima ligă din România, cu câteva meciuri care merită încercate. Bookmakerii străini par un pic depășiți de ritmul cu care se succed evenimentele în România, părând să dea cote inexplicabil de mici unor echipe care nu mai reprezintă mare lucru în fotbalul românesc actual. Inevitabil, adversarele acestor fantome ale ligii au cote foarte atrăgătoare.

Începem biletul cu o sugestie pentru primul meci al etapei:

CSMS Iași – CFR Cluj 1x – 1,55 

Dinamo - Steaua 2_zps41wwbdfhCu Nicolo Napoli, Iașiul este o echipă de temut, în special pe teren propriu. De la venirea lui Napoli în Moldova, Iașiul a pierdut acasă o singură dată, culmea, chiar cu CFR Cluj: 0-3. Se întâmpla însă când moldovenii erau deja scăpați de la retrogradare, în timp ce clujenii aliniau multe dintre numele grele care au părăsit echipa, în această vară. Dacă gazdele arată în acest debut de sezon un fotbal avântat și plăcut, CFR-ul a strâns 8 puncte din 4 meciuri, dar au avut și un program foarte ușor (Voluntari și Timișoara acasă), nereușind să plece cu victorie din deplasările de la FCSB și Viitorul. Având în vedere avantajul terenului propriu, este greu de crezut că clujenii au calitatea necesară pentru a învinge pe ”italienii” moldoveni la ei acasă.

Universitatea Craiova – Chiajna 1 – 1,66

Oltenii au fost lipsiți de noroc în primele 4 etape, în care au dominat cu Dinamo și Astra, dar au pierdut, și au reușit un punct la Târgu Mureș, deși au fost ”călăriți” în repriza secundă. Cu presiune pe antrenori și jucători deopotrivă, Craiova nu-și permite să facă încă un pas greșit împotriva unei echipe care nu se regăsește după plecarea lui Șumudică, noul antrenor al Astrei luând cu el și câțiva jucători importanți. De partea cealaltă, la olteni se pregătesc două intrări importante: Madson și Zlatinski par să fie la 100% din potențial, ceea ce va întări mijlocul Universității. Cum apărarea (Vătăjelu-Acka-Popov-Dumitraș) era deja printre cele mai solide din Liga I, mai depinde doar de capricioșii atacanți olteni să aducă prima victorie din acest campionat. Și, după părerea noastră, o vor reuși.

ACS Poli – Astra Giurgiu W2 – 1,83

După sincopa de acasă cu Târgu Mureș, Astra a câștigat la Craiova și a obținut o calificare impresionantă în playoff-ul Europa League împotriva locului 12 din sezonul trecut al Premier League, West Ham United. Sub conducerea lui Șumudică (recunoscut pentru relația specială pe care o dezvoltă cu propriii jucători), talentații fotbaliști ai Astrei par să fi intrat într-o perioadă excelentă, debordează de încredere și joacă tot mai frumos, cu Budescu aflat, probabil, în cel mai bun moment al carierei. De cealaltă parte, Poli e o echipă care nu spune nimic și e greu de crezut, ba chiar imposibil, că vor reuși să învingă Astra. Totuși, pentru siguranță, recomandăm un ”winner 2” sau ”draw no bet” (în caz de egal biletul nu va fi pierdut, dar nu va fi luată în considerare cota respectivă).

FCSB – Dinamo x2 -2,25 (sau handicap asiatic +1,5 2, la o cotă de 1,4, pentru un plus de siguranță) 

Înfrângerea în fața lui Partizan a lăsat urme adânci în moralul jucătorilor ”steliști”, care resimt și câteva absențe de marcă, dintre care cea mai importantă pare să fie aceea a suporterilor. Cu steliștii adevărați rămași de partea stemei adevărate și-a palmaresului pre-Becali, FCSB joacă cu tribunele goale, în timp ce Dinamo pare să fi fost resuscitată de Rednic. În plus, este de așteptat ca fanii dinamoviști să se mobilizeze și să-și facă echipa să joace ca acasă, având în vedere că și meciul trecut de pe Arena Națională s-a disputat cu o galerie dinamovistă la înălțime. Frustrați de eșecurile anterioare (nici o victorie pe teren propriu) și de absența ”zgomotoasă” a foștilor fani, este de așteptat ca steliștii să clacheze, duminică.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER