Sign in / Join

Bernie Ecclestone trimite femeile la cratiță: „Nu au ce căuta în Formula 1!”

509
0
Share:

Patron al Formulei 1, Bernie Ecclestone face doar ce vrea el atunci când vine vorba despre competiția automobilistică numărul 1 a planetei.

bernie ecclestone

Chestionat pe tema implicării femeilor în F1, Ecclestone a răspuns că sexul frumos nu are ce căuta în sportul cu motor. Pentru el, femeile nu pot fi luate în serios şi n-ar fi capabile din punct de vedere fizic să piloteze monoposturi foarte rapide.

Remarcele şefului Formula 1 au declanşat numeroase reacţii, Ecclestone fiind acuzat de discriminare. Pippa Mann, din Marea Britanie, a concurat la patru curse Indianapolis 500 şi a câştigat seriile US Indy Lights. Într-un interviu pentru BBC, Pippa a răspuns: „Incredibil! O luăm de la început. Cineva ar trebui să-i reamintească domnului Ecclestone că IndyCar nu are servodirecţie şi suntem suficient de puternice pentru a conduce aceste monoposturi”.

Susie Wolff este ultima femeie care a pilotat în Formula 1. Scoţianca a început să lucreze pentru Williams în 2012, după ce a participat timp de şapte ani în campionatele German Touring Car. Ea a fost implicată timp de trei ani în teste şi proiecte de dezvoltare pentru Williams, participând totodată la patru sesiuni de antrenamente (sezoanele 2014 şi 2015)Contactată și ea de BBC, Wolff (33 de ani) a respins afirmaţiile potrivit cărora femeilor le lipseşte forţa fizică pentru a concura în F1: „Avem cu 30% mai puţină musculatură, aşa că trebuie să muncim mai mult, dar asta nu înseamnă că femeile nu pot deveni suficient de puternice pentru a pilota un monopost de Formula 1”.

Iată care au fost femeile pilot din istoria Formulei 1:

  • Maria Teresa de Filippis – 5 curse (1958-69), 3 start-uri – 0 puncte;
  • Lella Lombardi – 17 curse (1974-76), 12 start-uri – 0.5 puncte;
  • Divina Galica – 3 curse (1976 & 78), 0 start-uri (nu s-a calificat);
  • Desire Wilson – 1 cursă (1980), 0 start-uri (nu s-a calificat);
  • Giovanna Amati: 3 curse (1992), 0 start-uri (nu s-a calificat).

L-a lăudat pe Adolf Hitler

Nu este pentru prima dată când Bernie Ecclestone provoacă o controversă în lumea sportului şi nu numai. În 2009, patronul Formulei 1 l-a lăudat pe fostul lider nazist Adolf Hitler pentru faptul că „a fost un om capabil să facă lucrurile cum trebuie”.
Atingând și alte subiecte, Bernie Ecclestone a mai declarat că preşedintele rus Vladimir Putin „ar trebui să conducă toată Europa”, dar şi-a exprimat și susţinerea pentru Donald Trump, candidat la preşedinţia SUA. Totodată, englezul în vârstă de 85 de ani susţine că imigranţii nu au adus o contribuţie substanţială la economia Marii Britanii.

  • Lewis Hamilton, triplu campion mondial de Formula 1, este nepotul unor imigranţi care au venit în Marea Britanie din Grenada, o ţară insulară în partea sud-estică a Mării Caraibelor.

 

 

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER