Sign in / Join

Benzema: Franța rasistă nu m-a vrut la Euro 2016!

Share:

Neconvocarea lui Karim Benzema pentru Euro 2016, o lovitură care zdruncină din temelii nu doar echipa Franței.

benzema

Internaționalul lui Real Madrid îl acuză pe selecționerul Didier Deschamps că a cedat presiunii unei Franțe rasiste! Benzema pune neconvocarea sa pe seama faptului că este musulman! Rasiștii la care face referire Karim Benzema sunt politicienii din partidul de extremă dreapta Frontul Național.

„Nu cred că această decizie a fost numai a lui Deschamps, pentru că mă înţeleg foarte bine cu el, dar și cu preşedintele Federaţiei (n.r. – Noel Le Graet). Totuși, ei spun că nu pot fi selecţionat. Deschamps a cedat presiunii unei părți rasiste a Franței (…) Din punctul de vedere al legii, sunt încă nevinovat până la o decizie a justiţiei. Ar trebui să aştepte până când sistemul judiciar va anunţa o hotărâre definitivă. Ador fotbalul şi vreau să joc pentru ţara mea. Singura persoană care ştie exact ce s-a întâmplat în acest scandal, adevărul, este Valbuena. El a avut un rol însemnat şi nu a spus adevărul. Eu am vrut să-l ajut, nimic mai mult, dar toată problema mi-a explodat în faţă”, a reacționat Benzema.

  • În decembrie 2015, Benzema a fost suspendat de la echipa naţională în condiţiile unei anchete privind o presupusă tentativă de şantaj din partea unui prieten de-al lui Karim la adresa mijlocașului Mathieu Valbuena. Subiectul şantajului ar fi fost o casetă porno cu Valbuena. Benzema riscă până la 5 ani de închisoare pe fondul acuzaţiilor care i s-au adus, de complicitate la șantaj.

Inițial, l-au iertat, dar Manuel Valls…

Drumul lui Karim Benzema către Euro 2016 părea să fie liber atunci când au fost ridicate restricţiile legale privind dreptul său de a evolua în aceeaşi echipă cu Valbuena. Dar premierul Franţei, Manuel Valls, precum şi alţi politicieni s-au opus ideii de reabilitare a atacantului de origine algeriană înainte de finalizarea anchetei.

Cantona: „Pedepsiți pentru că sunt musulmani!”

Acuzaţii similare cu cele enunţate de către Benzema au venit şi din partea unei legende a Franţei, fostul fotbalist Eric Cantona. Acesta a declarat săptămâna trecută că Deschamps i-a exclus pe Karim Benzema şi Hatem Ben Arfa (de origine tunisiană) din cauza filiaţiei lor nord-africane. În plus, Cantona a precizat că, fără aceşti doi jucători, echipa nu reflectă Franţa pe care el o iubeşte. În replică, Didier Deschamps a spus că-l va acţiona în instanţă pe Cantona.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER