Sign in / Join

Begu, jignită de Caroline Garcia: „Țigancă de c…t!”

607
0
Share:

Jucătoarea româncă a momentului în tenis, Irina Begu și-a continuat forma excelentă și la Charleston, turneu pe zgură dotat cu premii totale în valoare de 753.000 de dolari.

irina begu

Begu (locul 34 WTA) a învins-o pe Caroline Garcia (Franţa, 44 WTA), considerată una dintre cele mai frumoase sportive din lume. A fost o partidă extraordinară, după cum au subliniat comentatorii meciului încheiat cu victoria româncei, 6-4, 2-6, 7-6.

Totuși, un moment de-a dreptul incredibil s-a petrecut în setul 2. La scorul de 5-5, franțuzoaica a răbufnit la adresa româncei, pe care a jignit-o într-un mod grosolan. „Uite, o să pierd în fața acestei țigănci de c***t!”, a fost auzita spunând Caroline Garcia.Caroline Garcia

Meciul a foarte extrem de echilibrat şi a durat două ore şi 46 de minute. Pe durata sa, Irina Begu (25 de ani) a servit 9 aşi şi a comis 6 duble greşeli, iar procentajul primului serviciu a fost de 62%. Românca şi-a adjudecat 73% dintre punctele jucate cu primul serviciu şi 46% dintre cele cu serviciul 2. Irina şi-a pierdut de 3 ori serviciul şi a câştigat făcut doar două break-uri. Totuşi, Begu a câştigat mai multe puncte decât Garcia, 114 comparativ cu 106.

A fost a treia întâlnire dintre cele două jucătoare. Begu se mai impusese în 2014, în calificări la New Haven (SUA), iar Garcia a câştigat tot la New Haven, în primul tur, anul trecut. Pentru accederea în turul secund al competiţiei din Statele Unite ale Americii, Irina Begu va primi 30 de puncte WTA şi un cec în valoare de 4.585 de dolari. În următorul tur, Begu va juca, cel mai probabil miercuri, cu învingătoarea din partida Bethanie Mattek (SUA, locul 89 WTA) – Teliana Pereira (Brazilia, 49 WTA). Irina are de apărat destule puncte în acest turneu, întrucât în 2015 a ajuns până în sferturi de finală la Charleston.

A fost primul meci jucat pe zgură de către Irina Begu în acest an, în condiţiile în care este suprafaţa ei favorită. În 2016, românca a câştigat 5 meciuri şi a pierdut 5 partide. Cea mai bună performanţă a fost înregistrată la Miami, SUA, pe hard, unde a fost eliminată în şaisprezecimi de Madison Keys.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER