Sign in / Join

Begu îi dă decisiva lui Halep. Lăudată de Serena!

725
0
Share:

Irina Begu s-a oprit în semifinale la Roma, însă tenisul arătat și în capitala Italiei, și la Madrid Open (turneul patronat de Ion Țiriac) fac din ea cea mai spectaculoasă jucătoare româncă a momentului.

11219631_852070964864779_5360541618668824632_n

Poate că nu are șarmul Simonei Halep și nici sex-appeal ca Sorana Cîrstea, dar compensează cu bunul simț, iar dârzenia și dorința de a-și depăși limitele sunt vizibile în jocul ei. După ce a atins „sferturi” la Madrid, Begu a bifat semifinale la Forro Italico și cu siguranță ar fi mers până la capăt dacă în fața ei nu stătea Serena Williams, liderul WTA. Totuși, afirmațiile americancei de la finalul partidei arată că discutăm despre noua senzație a tenisului feminin românesc. „Nu mai jucasem până acum cu Irina Begu. Văd că este o adevărată luptătoare. A fost un meci foarte intens pentru că şi Irina a știut să fie agresivă, a venit destul de des la fileu, genul de jucătoare care întâlnește mingea foarte devreme. Înainte să intru pe teren, nici nu știam la ce să mă aștept de la ea, dar acum înțeleg perfect de ce a jucat atât de bine în ultima perioadă”, sunt cuvintele măgulitoare rostite de Serena, o declarație care certifică noul statut al Irinei Begu.

La rândul ei, românca s-a arătat încântată de șansa ivită la Roma – o semifinală împotriva celei mai valoroase jucătoare din lume – și promite să repete rezultatele și la Roland Garros: „Mă bucur nespus de mult că am avut ocazia să joc cu Serena Williams, șansa asta m-a făcut să văd lucrurile altfel şi sper să mă ajute pe viitor; am prins mai multă încredere în mine. Ea a returnat foarte bine… poate că nici eu n-am servit atât de bine pe cât mi-aş fi dorit, însă returul ei a fost întotdeauna foarte agresiv, mă punea sub presiune şi automat intram în defensivă. Uneori, chiar dacă tu îţi doreşti foarte mult, încerci să faci aproape imposibilul, ea vine cu nişte lovituri incredibile. E normal, Serena este numărul 1, așa că mă aşteptam la un meci foarte greu, mă aşteptam să servească foarte bine, să returneze foarte bine. Eu am încercat să fac tot ce am putut, dar doar atât am reuşit. Repet, mă bucur că am jucat cu ea şi mi-am dat seama la ce nivel sunt şi că pot să fac faţă”.

  • Începând de azi, Irina Begu urcă pe poziția a 28-a, iar la Roland Garros va avea statut de cap de serie.
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER