Sign in / Join

Becali se înfundă cu dosarul „Avicola Iași”

1205
0
Share:

Cine să-l mai înțeleagă și pe Gigi Becali, care parcă dinadins face boroboațe numai ca să fie iar ca cinciul din zar.

GIGI BECALI FANE (192)

A fost dincolo și nu prea i-a plăcut, căci zilnic eram bombardați cu cereri de grațiere/ eliberare condiționată. Păi, și acum, nea Gigi, ce-i cu povestea asta? Cică Becali, deși cercetat de DNA pentru că ar fi premeditat falimentul companiei Avicola Iași, a pus mâna și pe cele mai atractive active ale firmei. De fapt, scrie „bzi.ro”, nu a pus mâna pe ele, ci le-a luat „pe sub mână”, cu complicitatea lichidatorului Corneliu Mititelu, cel desemnat de judecătorii Tribunalului Sindic să se ocupe de lichidarea SC Avicola Iași SA. Și s-a ocupat, numai că în favoarea lui Gigi Becali și la un preț cât mai mic. Ca să fie profitul mare, nu-i firesc?!

Buba este că pe felie s-au băgat și niscaiva procurori. Cum-necum, aceștia au reușit să demonstreze că tranzacțiile prin care Becali s-a făcut stăpân peste proprietățile respective (terenuri și clădiri) au fost încheiate într-un mod ilegal. Din câte se pare, în urmă cu un an (pe 17 iulie 2015, mai exact), firma lui Corneliu Mititelu („Management Reorganizare Lichidare”) a organizat o licitație pentru vânzarea clădirilor și terenurilor deținute de Avicola Iași. Ca un făcut, toate bunurile au fost cumpărate de Becali la niște prețuri derizorii (ex. – 37 de euro metrul pătrat pentru o clădire și un teren de 2000 mp!).

Din poveste nu putea lipsi și Vasile Geambazi, unul dintre nepoții preferați ai latifundiarului. Versat în combinații imobiliare, „Sile” l-a reprezentat la licitație pe unchiul său. E drept că a ajuns după începerea acesteia și nici n-a avut asupra lui o procură autentificată la notariat, dar, hei, ce facem, ne împiedicăm de detalii? Și, totuși, se pare că cineva s-a împiedicat. Este vorba despre firma SC Dazz Group SRL, care a contestat licitația în instanță și le-a povestit judecătorilor de la Tribunalul Iași toată tărășenia. Mai departe, firesc, pe fir au intrat procurorii, iar Gigi Becali, vai, ce surpriză!, s-a mai învârtit de un dosar.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER