Becali a prins aripi. „Steaua sunt eu!”

731
0
Share:

La numai o zi după victoria de la Tribunalul București, Gigi Becali a organizat o conferință de presă la „Palat”, prilej cu care a mai aerisit pe ici, pe acolo, căci de luni bune obloanele erau tot trase.

becali

Ca-n zilele bune, latifundiarul a tunat împotriva tuturor celor care nu sunt de partea lui și i-a anunțat pe dușmanii de la MApN: „Steaua sunt eu!”. „Pentru mine, este o mare bucurie faptul că am câștigat procesul cu CSA, la Tribunalul București. Sentința spune că se respinge ca neîntemeiată cererea reclamantei privind încălcarea dreptului la marcă prin folosirea în activitatea sa a semnului «Steaua». Scopul lor era anuleze numele de Steaua, dar Înalta Curte a anulat marca. Numele de Steaua poate fi folosit într-o marcă, dar să nu aibă același desen. Instanța spune că noi putem folosi numele de Steaua pe materiale promoționale și că nu se confundă numele de Steaua cu numele lor de Steaua, de la Armată. Cu alte cuvinte, oricine poate folosi numele de Steaua, deci au dat-o în bară! Ce nevoie mai am de sigla veche? Instanța spune că eu sunt Steaua! Iar eu pun în siglă Steaua, acum. Nu o să mai fie sigla ca aia, o să fie puțin mai rotunjite colțurile”.

CSA rămâne fără despăgubiri?

Becali a adăugat că oficialii Clubului Sportiv al Armatei aveau nevoie de o soluție favorabilă în acest proces pentru că doreau să ceară despăgubiri pentru folosirea numelui «Steaua»: „CSA voia să ceară despăgubiri pentru că am folosit în ăștia zece ani numele de Steaua. Dar nu mai pot cere despăgubiri acum și au făcut degeaba acea evaluare, aia de 57 de milioane de euro. Au plătit din bani de la buget 60.000 de euro pentru trei rânduri pe trei hârtii. Păi, ăsta nu e abuz în serviciu, că plătesc bani de la buget aiurea? Mai face omul o greșeală la serviciu, dar când iei bani de la buget și să iei bani de la Becali forțat, ăsta e abuz în serviciu și este pușcărie. Poate vine Kovesi, vine DNA-ul și zice abuz în serviciu”.

„Steaua e un substantiv comun”

Din logica latifundiarului, oricine poate folosi numele „Steaua” în scopuri comerciale, căci vorbim despre… un substantin comun! „Cei de la Clubul Sportiv al Armatei vor face apel, dar degeaba fac. Steaua e un substantiv comun, nu poți să spui că Steaua e numai a ta. Pentru mine o mare victorie, fiindcă mie mi-era teamă de puterile astea oculte. Și, fiindu-mi teamă, eu am pierdut campionatul anul ăsta. Pentru că eu în contractele ultimilor jucători, ăștia tineri, le-am băgat clauză că, dacă sunt probleme juridice, la ordinul meu semnează același contract cu societatea de fotbal pe care eu o s-o indic. Cum e Stanciu. Mă gândeam să salvez ce pot să salvez. Păi, dacă ziceau că e prejudiciu de 20 de milioane, de unde plăteam? Băgam în insolvență și eu îmi luam cei 6-7 jucători. În iarnă, am vrut să îi iau și pe Budescu și pe Alibec, dar nu știam ce se întâmplă cu procesul. Mi-a fost teamă și am pierdut campionatul”.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER