Sign in / Join

Barcelona, amendă de milioane. Bartomeu a scos banii!

490
0
Share:

Clubul Barcelona a acceptat să plătească o amendă în valoare de 5,5 milioane de euro în urma transferului brazilianului Neymar, de la FC Santos, în 2013.

neymar

Preşedintele clubului, Josep Maria Bartomeu, a declarat că a fost „o greşeală privind planificarea fiscală în privinţa transferului jucătorului Neymar”. Barcelona a fost acuzată de evaziune fiscală în urma mutării, dar a negat. Neymar şi tatăl său sunt de asemenea investigaţi pentru evaziune fiscală, faptă negată de către cei doi.

„Am fost nevoiţi să acceptăm plata unei amenzi în valoare de 5,5 milioane de euro, din cauza unei greşeli făcute în 2011 şi 2013 privind planificarea fiscală înainte de oficializarea transferului lui Neymar. Este mai bine să acceptăm această înţelegere decât să continuăm cu starea de incertitudine care planează de mult timp deasupra cazului Neymar”, a precizat Bartomeu.

În 2014, FC Barcelona a făcut o plată fiscală voluntară în valoare de 13,5 milioane de euro, după ce a fost acuzat de fraudă fiscală în urma acelui transfer, dar a negat orice ilegalitate.

  • Neymar s-a transferat de la Santos la Barcelona în iunie 2013. Clubul catalan a anunţat atunci că a plătit 57 de milioane de euro pentru achiziţionarea atacantului, 40 de milioane de euro către părinţii fotbalistului şi 17 milioane de euro către FC Santos. Anchetatorii au susţinut că, de fapt, FC Barcelona a plătit 83 de milioane de euro şi că a ascuns o parte din afacere. Campioana Spaniei a negat.

Un fost de investiţii din Brazilia, care deţinea 40% din drepturile sportive ale lui Neymar atunci când avea contract cu Santos, a susţinut că a fost privat de o cotă parte în urma acordului de transfer.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER