Sign in / Join

Avocatul lui Platini: „Michel e nevinovat”

555
0
Share:

Yves Wehrli, avocatul francezului Michel Platini, al cărui nume este citat în uriașa anchetă privind paradisurile fiscale, asigură că fostul președinte al UEFA nu a încălcat nicio lege.

Michel_Platini

„Această situație este cunoscută de administrația fiscală elvețiană, țară în care Michel Platini este rezident din 2007. Deținerea de conturi bancare prin intermediul unor societăți nu reprezintă ceva ilegal, începând din momentul în care este vorba de informații declarate, așa cum este cazul aici”, a precizat Yves Wehrli.

În uriașa anchetă privind paradisurile fiscale, apar numele unor responsabili politici sau personalități de prim plan, numeroși sportivi sau conducători din lumea sportului. Michel Platini ar fi recurs la serviciile cabinetului Mossack Fonseca în 2007, an în care a fost ales în funcția de președinte al UEFA, pentru a administra o societate în Panama, conform acestei anchete. Întrebat „care ar fi consecințele unei astfel de afaceri pentru apărarea lui Michel Platini în dosarul FIFA”, avocatul a răspuns: „Este vorba de o afacere strict privată, care nu are nicio legătură cu procesul care va urma. Ea nu are nimic de a face cu rolul lui Michel Platini la instanțele mondiale ale fotbalului, așa cum mulți încearcă să sugereze. Plata celor 2 milioane de franci elvețieni care face obiectul dezbaterii corespunde unei munci prestate de Michel Platini pentru FIFA. Acuzația va fi demontată. Dosarul lui Michel Platini este extraordinar de solid, iar argumentele noastre implacabile în drept”.

  • Pentru o plată suspectă de 1,8 milioane euro primită de la Joseph Blatter, fostul președinte al FIFA, Michel Platini a fost suspendat șase ani din orice activitate legată de fotbal și, implicit, din funcția de președinte al UEFA. El așteaptă în această afacere verdictul în apel al Tribunalului de Arbitraj al Sportului (TAS).
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER